sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hei, me matkustettiin Asikkalaan

 Viikolla on taas ollut niin "kiire" etten ole edes tänne kerinnyt mitään päivittämään. Tai kiire ja kiire, mitäpä muuta meillä olisi kun aikaa. Jotain sitä on vain tullut tehtyä päivät pitkät, sillä en ole paljon blogiakaan kerinnyt katsella. Muutaman kerran olen käynnyt kurkkaamassa tyytyväisyys kyselyn vastauksia. Kiitos teille niistä, jotka olette vastanneet. Olen saannut todella kivasti postaus ehdotuksia, ja tulen ehdottomasti niitä toteuttamaan. Tyytyväisyys kyselyyn voitte vastata edelleen tästä.

Mutta nyt itse aiheeseen, josta muutamia kuviakin löytyy. Maanantaina sain viestin Pinjalta, hän kyseli pääsisinkö seuraavana päivänä näätien kanssa Asikkalaan Salpauksen eläinpuolelle. Pinjan fretti Viima oli sairastunut, eikä siitä ollut lähtijäksi. Pienen harkinnan, kyytien hankinnan ja oman opettajan puhelun jälkeen sain ilmoitettua tulevamme seuraavana päivänä koululle. Vastassa meitä odotti ylioppilas pohjaiset ensimmäisen vuoden eläintenhoitaja opiskelijat. Heillä oli menossa kurssi jossa käsiteltiin frettejä. Mukaan lähtivät Koda ja Amelia, ihan vain sen takia että vanhemmat saavat jäädä kotia, jonka lisäksi saimme uroksen ja naaraan esiteltäväksi. Aluksi hieman kerrottiin ketä näädät oli, jonka jälkeen alkoi kysymys tulva. Olin jo varautunut, että saisimme
vastata kysymyksiin "Pureeko toi, kakkaako se laatikolle" jne.Mutta iloksemme opiskelijat kyselivät myös paljon muuta. Sellaisia asioita joita ei välttämättä itselle tulisi heti mieleen. Vastailun jälkeen oli vuorossa käsittely, suurinosa luokan oppilaista tuli sylittelemaan frettejä. Muutamille fretit olivatkin tuttuja. Amelia ja Koda käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Amelia meinasi muutamaa naamasta näykätä, sillä tyttö pitää ehkä himppasen liikaa naaman ja korvan aluieista. Koda taas letkeenä poikana meni ilman ongelmia. Hieman meinasi ainekin Amelialla mennä hermo, kun minun tuli pitää sylissä koko kyselyn ajan, kädet olivat hieman naarmuiset tuon jälkeen. Reilu tunnin taisimme luokassa olla, jonka jälkeen huomasinkin että kello on todella vähän. Ajattelin ensin mennä Pinjan kyydillä Vääksyyn, mutta Tomi päättikin tulla hakemaan ettei minun tarvinnut koululla odotella, että Pinjan tunnit loppuisivat.




5 kommenttia:

  1. Hah! Opiskelen ite Asikkalassa luonto-ohjaajaksi. Ois ollu kiva tulla kuokkimaan eläinten puolelle pallottelemaan frettejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Tästä ei kerinnyt kamalasti missään mainostamaan, kun sain niin äkkisältään kutsun tuonne. Voi olla, että tullaan vielä loppu vuodesta pyörähtämään siellä :)

      Poista
  2. Mitä eläimiä tarkalleen on Asiakkalan Salpauksessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi tähän ihan varmaksi vastata, kun en siellä koulussa ole. Voin kysästä jos ystäväni, joka siellä opiskeli haluaisi tähän laittaa sulle vastausta :)

      Poista
    2. Opiskelen Salpauksella toista vuotta eläintenhoitajaksi, joten minäpä voin kertoa.

      Koululta tosiaan löytyy navetta, jossa on noin parikymmentä lypsävää, jyrskätilassa on kaneja, marsuja, gerbiilejä, hamsteri, rottia, chinchilloja ja deguja. Eksopuolelta löytyy mm. iguaani, viljakäärmeitä, akaattikotiloita, punakorvakilpikonna, maakilpikonna, lintuja, kuningasboa, pari akvaariota, leopardigekko, berberinskinkki, parta-agama, ohutvarvasgekko ja harjasgekko. Lisäksi koululla on ruokaeläinkasvatuksessa hiiriä ja erilaisia hyönteisiä (mm. sirkkoja, jauhomatoja ja ruusukuoriaisia). Hevoset lähtivät uuteen toimipisteeseen tänä syksynä, joten talli on nyt lähes tyhjänä. Pari karsinaa on tallikanien käytössä. Pieneläintilan yhteydessä on koira- ja kissahoitola, jossa vieralee paljon erilaisia eläinasiakkaita. Oppilaat osallistuvat sekä pieneläintilan, että hoitolan askareisiin tunneilla ja hoitoviikoilla.

      Siinäpä taisikin nyt olla tiivistettynä eläimet. Eksopuoli on kyllä elhokoulujen parhaimmistoa!
      Mikäli herää vielä lisää kysymyksiä Asikkalaan liittyen, niin aina voi nakata kysymyksillä.

      Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !