perjantai 18. joulukuuta 2015

Bloggaaminen muiden mielistelyä, vai harrastus josta voi nauttia?

Monet bloggaajat ovat varmasti omalta osaltaan miettinee blogin tarkoitusta. Kirjoitanko minä itseni vai muiden vuoksi? Mietinkö aiheet oman iloni vuoksi, vai sen mitä muut niistä ajattelevat? Miellyttääkö blogini ulkoasu itseäni, vai pitäisikö siihen lisätä jotakin sellaista joka ei minua miellytä, mutta jotakin toista miellyttää? Onko kirjoitustahdilla väliä? Mitä muut ajattelevat?

Nämä asiat ovat nousseet mieleeni joka kerta enemmän, kun näen blogimme ylä bannerin. Olemme mukana Lemmikkiblogit portaalissa. Lukijoita ja seuraajia on tullut enemmän. Blogin lisäksi pyöritämme vielä facebookissa blogi sivuja, jonne ollisi tarkoitus laitella kuvia ja uusimpia postauksia. Myös videoita on silloin tällöin facesivuilla, koska olen niin peukalo keskellä kämmentä videoiden muokkauksessa, etten niitä tänne saa laitettua.

Jokaisella bloggaajalla on varmasti paineet omasta blogistaan. Mikä on hyvä tahti kirjoittaa? Ja pitääkö aiheet vääntää väkisin päästä ja yrittää raapustaa tekstiä mistä ei kiinnostaisi yhtään kirjottaa sillä sekunnilla? Yhdessä vaiheessa stressasin näistä asioista, olen kuitenkin kehittynyt sen verran, etten enää edes pysty kirjoittamaan väkisin ja yritän miettiä sellaisia aiheita joista on hyvä kirjoittaa juuri sillä hetkellä. Välillä tulee pieni ahdistus kirjoitusten kanssa, kun ei tiedä miten kirjoittaisi minkäkin asian. Niin ettei se kuulostaisi tyhmälle ja te ymmärtäisitte kirjoituksen pointin. Vaikka te lukijat ja seuraajat olette hurjan tärkeitä blogin osalta, on pakko myöntää ettei edes lukijoiden määrä saa itseäni kirjoittamaan pakonomaisesti postauksia. Kirjoitan silloin kun siltä tuntuu, ja aiheista joista pyörii joitakin ajatuksia. On mielestäni parempikin, että blogi pysyy aitona, ja minun näköisenä (ehkä hieman myös kuuloisena). Blogista katoaisi se minä, kun etsisin sanoja päästäni vain pikaisesti. Tämä on osa syy siihen, että paperilla on monta aihetta joista täytyisi kirjoittaa, mutta kirjoitan niitä vain silloin kun itsestä siltä tuntuu. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että lukijat joutuvat niitä sitten odottamaan hieman pitempää. Luonnoksissa on useita kirjoituksia odottamassa, että naputtelisin ne valmiiksi. Ehkä ensi vuoden puolella saan kaikki ne kirjoitukset ulos, onhan tuolla muutama kirjoitus jotka ovat noin vuoden päivät ainekin odottanut minua. Mutta ei stressiä, ne kirjotukset kyllä odottavat, ja tulevat blogiin kun siltä tuntuu.
Kuva täältä.
On ollut ilo kuitenkin huomata miten paljon teitä todellisuudessa on. Välillä tilastoja kurkatessani on suu ammollaan, kun en voi ymmärtää miten niin moni käy sivustollamme. Teitä on paljon, ja olen erittäin kiitollinen teille kaikille, jotka jaksavat lukea näitä minun lörpötyksiä täältä, seurata meidän elämää. Syy miksen jo aikaa sitten perustanut facebook sivuja oli se, että pelkäsin itselle tulevia paineita blogista ja sivuston ylläpitämisestä. Entä jos päivitänkin sivuja liian harvoin, eikä ketää kiinnosta. Otin turhan suurta stressiä asioista, sillä kaikki on mennyt lopuksi omalla painollaan.

Nykyinen kirjoitustahti on itselle hyvä, kirjoitan tänne silloin kun siltä tuntuu ja on todella aikaa panostaa edes hieman kirjoituksiin. Jossakin vaiheessa ehkä kaivan vanhoja tekstejä esiin ja mietin miten olen bloggaajana kehittynyt, vai olenko? Syksyn kirjoitustahti on ollut hieman hidasta, olen ollut jokseenkin todella väsynnyt, nukkunut huonosti yö unia, kiikkunut hereillä vielä aamu tuntien alkaessa. Aamulla noussut kouluun, ja koulun jälkeen nukkunut päiväunet. Nämä päivälliset unet ovat päättyneet joko kaupassa käyntiin tai vasta salkkareiden alkamiseen. Salkkarit katsottua olen edelleen väsynyt edellisistä unista, ja pian huomaan kellon olevan jo sen verran, että pitäisi käydä nukkumaan. Kiikun taas hereillä aamutunneille saakka ja huomaan miten päivä päivältä sama rytmi toistuu. Toivon, että tästä "joulu lomasta" on hyötyä myös väsymyksen ja jonkunlaisen rytmin saamisen kanssa. Tämä ei ole ensimmäinen "kausi" jolloin väsymys on pukannut esiin, sama esiintyi myös viime keväänä sekä edellisenä vuonna. En oikein edes tiedä mistä kaikki johtuu. Nyt yritän tasottaa mieltäni. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että blogimme hiljentyisi joulu loman ajaksi, ei todellakaan. Toivon, että voisin panostaa blogiimme vielä enemmän. Teen tätä kuitenkin loppupeleissä omaksi iloksi, ja nautin kirjoittamisesta.

Oletteko kirjoittaneet mietteitä bloggaamisesta? Laittakaa ihmeessä omia mietteitä kommenttikenttään ja linkkailkaa myös muiden blogien samanlaisia tekstejä, jos sellaisia löytyy. Olisi mukava päästä lukemaan kohtalokavereiden mietteitä. 


3 kommenttia:

  1. Mulla pyörii kyllä blogi mielessä vähän liikaakiin. Tykkään hirveesti blogata ja mulla tulee jatkuvasti ideoita, mistä haluaisin postauksia tehdä. Mutta jotkut jutut on liian työläitä, enkä aina halua viettää montaa tuntia päivässä koneella yhtä postausta varten, vaikka sen postauksen haluaisin tehdä itseänikin varten. Itsekin kirjoitan postauksia vähän sillon millon hyvältä tuntuu, noin kerran viikossa nykyään. Yhteen väliin kirjoitin aina kaks kertaa viikossa tiettyinä päivinä ja se oli kyllä jotenkin stressaavaa, kun tiesin että jotkut odottaa sitä postausta sille päivälle, eli se on tavallaan "pakko tehdä".

    Ja mulla on vähän joka asiassa se ongelma, että pyrin täydellisyyteen. Eli kun teen sen postauksen, niin sen on oltava itseni mielestä täydellinen ennen kuin sen julkaisen. Se taas vie älyttömästi aikaa ja voimia. Vähän sama juttu mulla on koulun kanssa. En voinut jatkaa lukiossa, koska koin tarvetta lukea älyttömästi kokeisiin ja tehdä kaikkeni hyvien numeroiden eteen, mutta aika ei riittänyt siihen niin se lukioelämä stressas hirveesti.

    Nykyään oon jonkun verran oppinut ottamaan rennosti blogin suhteen, että kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä ja ajallaan. Helpottaa kummasti elämää ja silloin kun kirjoittaa sitä postausta niin se tuntuu kivalta eikä pakkopullalta :)

    VastaaPoista
  2. Samaistun täysin. Syksyn pimeys vie kyllä usein voimat ja blogin kannalta etenkin hyvän kuvausvalon. Monesti olen tänäkin vuonna pitänyt parin kuukauden taukoja vain koska otan liian suuret paineet kirjoituksesta. Kuitenkin bloggauksen pitää pysyä rentona hauskana harrastuksena mitä se on :)

    VastaaPoista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !