keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Näätä lapset sairastaa

Ei riittänyt, että flunssa, kuume ja yskä veivät omistajan sängyn pohjalle. Flunssa pääsi ensimmäistä kertaa tarttumaan myös fretteihin. Yritin kovin olla hoitamatta kärppiä, ja päävastuu olikin Tomilla hoidollisesti, kun itse en meinannut viime viikolla saada itseäni ylös kun kuume nousi +38C. Oma olo alkaa olemaan ihan hyvä, mutta osa näädistä yskii ja pärskii edelleen.

Ensin aloitti Oskari ja heti perään Ramonen, muiden vointi oli ihan hyvä ja otin poikia pois huoneesta omaan aitaukseen. Ramonea sai hieman auttaa silloin tällöin, mutta pääosin juominen ja pienimuotoinen syöminen meni ihan omatoimisesti. Veden sekaan sekoitin nutrisal jauhetta ja lisänä toipilasruokaa, sekä nutria.
Kun pojat alkoivat pääsemään enemmän tähän maailmaan, huomasin että loput näädät vasta aloittelivat lenssua. Istuttiin tässä yksi päivä Tomin kanssa näätähuoneen lattialle tarjoiltiin nutria ja annoin Ramonelle varmuuden vuoksi vettä avustuksella, kun huomasin kaikkien näätien pärskivän vuoronperään. Tokasin Tomille siinä istuskelemisen lomassa, etten enää tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tässä iski suoraan kasvoihin se ison lauman huono puoli. Yksi sairastuu, on suuri mahdollisuus, että loput viisi sairastuvat myös.
Olen itse semmonen säheltäjä, joka alkaa helposti panikoimaan, kun huomaan näädissä jotain poikkeavaa, tai jos joku sanoo, että noh ehkä tässä on jotakin vähän. Mietin asiaa todella pitkään, ajattelen jo eläinlääkäri reissut ja sen kaikkein pahimman. Tää on yksi semmonen asia missä mulla on selkeesti petrattavaa. Toivon, että opin jossain vaiheessa olla stressaamatta liikaa asioista.

Käytiin tänään laittamassa Aavalle implantti Linnunmäessä, ja samalla otin Kodan mukaan. Koda tuntuu olevan nääppä, joka saa kaikki taudit, ja jos muilla ei ole niin Kodalla on jotakin. Eläinlääkäri siinä tutkiskeli, ja Kodan mahassa ei tuntunut mitään erikoista, sydän ja keuhkot kuulostivat ihan hyviltä, kuumeenkin mittasi mutta lämpö oli ihan normaali, ainoastaan imusolmukkeet olivat hieman suurentuneet, mutta se luultavasti johtuu tästä flunssasta. Aava ja Koda on tällä hetkellä ne joilla lenssu on pahempi, kuin muilla. Kaksikko sai vielä antibiootti pistokset ennen kun lähdettiin kotiin. Ja minä olen viikonlopun jälkeen yhteydessä, mikäli täällä tilanne ei ole helpottanut, ja joku tuntuu vielä kipeälle, jotta saadaan lääkekuuri. Toivon todella, että me selvittäisiin vaan säikähdyksellä ja tämä flunssa olisi kohta ohi. Saa tämäkin stressiperse rauhottua.
Yöllä otetut hieman huonolaatuiset kuvat pojista, ja "poikamiesboksista" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !