sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

KevätTassu2015

KevätTassun päivitykset jäivät hieman myöhäiseksi, kun tietokoneeni päätti juuri näyttelyiden aikaan ottaa pienen kevät tauon työstään. Oletus oli, että koko tietokone meni rikki, mutta onnekseni vain laturi(t) oli pamahtanut rikki. Sain uuden laturin käytettynä edulliseen hintaan, ja nyt tietokonekkin jaksaa toimia, ja pääsen kirjoittamaan teille entistä enemmän. Kevään mittaan kirjoitus into vain kasvaa, ja kirjoituksia on luonnoksissa jo ihan mukava määrä kunhan saisin vielä aikaiseksi kirjoittaa loppuun, ja vielä tarkastuttaa ne.

Kuitenkin pidemmittä puheitta KevätTassu2015 näyttelyyn. Minulla ei ollut aluksi tarkoitus ilmoittaa kumpaakaan pojista kyseiseen näyttelyyn. Matka oli pitkä, ja ajattelin pitäväni näyttely tauon. Asia ei kuitenkaan mennyt ihan niin, kun ystäväni Hanna samalta paikkakunnalta pyysi minua lähtemään hänen kanssaan näyttelyyn, sillä hän olisi muuten joutunut ajamaan ja menemään yksin. Laitoin ilmottautumisen viime tingassa, kun paikkoja oli enään muutamia jäljellä. Mukaan lähtivät kumpikin pojista, mutta vain Oskari osallistui näyttelyyn. Tarkoituksena oli esitellä Oskarin entiselle omistajalle myös Ramonen, mutta valitettavasti he eivät päässeetkään tällä kertaan paikalle.
KevätTassu oli ensimmäinen näyttely, joka järjestettiin Jyväskylän lemmikkimessujen yhteydessä. Tilaa oli todella paljon varattu, ja aitauksen sai hyvin asetettua ilman, että kaikki olivat ihan toisissaan kiinni. Meidän oli tarkoitus myös esitellä frettejä paikalla, joka osottautuikin aika raskaaksi hommaksi. Olimme Hannan kanssa ihan toisessa päädyssä, jossa ihmisiä kulki ohitse koko ajan. Normaalisti näyttelyissä ollaan pienemmällä porukalla, ja suurimman osan ajasta voi ottaa ihan rennosti, vaikka makoilemalla aitauksessa, kyseisessä näyttelyissä ei kuitenkaan tämä ollut mahdollista. Pidän tottakai paljon freteistä kertomisesta, mutta "pitkä" matka ja lyhyet yöunet yhdistettynä 101 samaan kysymykseen tuottivat aina silloin tällöin pientäsuurta väsymystä. Näyttely päivän jälkeen sai onneksi huokaista helpotuksesta.

Messuja en kamalasti ehtinyt kiertämään, mutta tein muutamia ostoksia SulkaDesingneriltä, jossa myydään freteille ja fretti aiheisia tavaroita. Ostin itselleni suklaa fretti korvikset, sekä avaimen perän, jossa on soopeli fretti. Pojille taassen ostin nutriplussaa, kun sulkadesingnerillä oli varaston tyhjennykset menossa, joten tavaraa sai ihan pilkka hintaan.

Palkintojen jaon alkaessa, ajattelin ettei Oskarille tullut tällä kertaa sijoitusta. Sillä meitä ei pyydetty "uusinta kierrokselle". Kun alettiin jakamaan värien parhaita, ja tuli kohta "Paras kuviollinen" ajattelin, että meille se ei ainekaan ole tulossa. Sitten kuului "Winterwolf`s Porthos", hain pojan ja kysyin matkalla kahdesti joltain että sanoiko se varmasti Oskarin nimen. Ja niinhän se oli, minulle näytettiin paikka, jossa palkinnot olivat, ja tarkastin vielä kunniakirjasta, että siinä todella luki Oskarin nimi. Oskari oli siis näyttelyn paras kuviollinen, ja niinkun voitte arvata omistaja oli ihan ällikällä lyötä. Poika oli juuri vaihtamassa karvaansa, ja oli todella pieni, etten odottanut yhtään mitään. Välillä on kuitenkin kiva saada yllätys palkintoja.

Olettekin ehkä huomanneet, että olemme saanneet blogiin ulkoasun. Itse olen koodailun kanssa peukalo keskellä kämmentä, joten pyysin Pinjalta hieman apua, ja nyt ulkoasu miellyttää jopa omaan silmääni mukavasti, kertokaapahan mielipiteitänne. Pinja kirjoittaa myös fretti blogia "Viimaisa" jonne pääsette klikkaamalla tätä.

Kuvista 3, 5 & 7 (c) Saara Liiman


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !