maanantai 13. huhtikuuta 2015

Petexpo 11-12.4

Viikonloppu vierähti eläimellisin merkein, olin aikaisemmin päättänyt lähteä koko viikonlopuksi Petexpoon esittelemään frettejä. Viime vuonna olin vain toisena päivänä, mutta tänä vuonna frettiliitto olikin päättänyt järjestää kummallekkin päivälle tapahtumaan, joten en halunnut olla pois kummastakaan. Hain myös bloggaaja passia jo aikaa sitten, ja sainkin kun sainkin sen. Bloggaaja passilla pääsin käymään lehdistö huoneessa, jonne olisin saannut jättää tavarani, sieltä sain myös parkkilapun. Emme siis joutuneet maksamaan viikonlopun parkkeeraamisesta 22e, joka oli todella kiva säästö. Tavarat kuitenkin pidin fretti osastolla, sillä en nähnyt järkeä kuskata niitä lehdistö huoneeseen, kun frettini olivat paikalle, ja tiesin (lue toivoin), ettei kukaan messuvieraista veisi tavaroitani messu osastolta. En lähtenyt messuille siinä toivossa, että saisin blogiini paljon tekstiä, enkä ajatellut koko asiaa messuillessani. Mutta nyt olen lukenut muutamia blogi kirjoituksia aiheesta, ja ajattelin käännyttää viikonlopun messuilut bloggaajan näkökulmaan, kertoa hieman missä onnistuttiin ja missä mielestäni olisi vielä petraamisen varaa. Olin messuilla myös viime vuonna yhden päivän, joten vertailukuvaa löytyy aikaisempiin messu tapahtumiin.

Kun pääsin messu paikalle, aloin ihmettelemään miksi fretti osaston ympäristössä oli niin paljon tyhjää tilaa. Myöhemmin selvisi, että jyrsijät ja kanit ovatkin ala-kerrassa, eli hieman muista etäämpänä. Toisalta tämä ratkasu kuulostaa kaiken järjen mukaan hyvältä, sillä viime vuonna kanit olivat aivan fretti puolen vieressä. (Fretithän luonnollisesti syövät myös kanin lihaa) Mutta tuntui ettei messut olleet ihan niin tiivis paketti, kun kaikki eläimet eivät olleet samassa tilassa. Tilaa oli siis todella paljon, jonka takia ihmettelin miksi ihmeessä mm. herpeillä oli todella ahtaat tilat. Sunnuntai aamupäivästä juoksin katsomaan vielä käärmeitä ja liskoja, sillä lauantaina kävin kurkkimassa ja "käytävä" oli niin täys, hyvä kun läpi pääsi. Joitain käytännön järjestelyitä olisi siis voinnut miettiä hieman paremmin.

Odotin koko viikonlopun näkeväni isompia koiria mm. amstaffeja ja rotikoita, mutta harmikseni lähes kaikki koirat olivat "pikku puudeleita", joita en itse koskaan ottaisi itselleni. Joten koira puolesta minulle ei jäännyt käteen oikein mitään. Kissa puolella pääsin rapsuttamaan sfinksiä, joka on kaukainen haaveeni. Voi olla, että tuo kissa haave jää vain haaveeksi, sillä sfinksit ovat todella arvokkaita kissoja. Persialaisia tuli myös vastaan, ja samalla iso ikävä meidän edesmennyttä Bamse kissaa, joka menehtyi viime vuoden lopulla. Messuista jäi hieman suppea kuva, tänä vuonna ei tainnut paikalla olla akvaario puoltakaan, vai jäikö se vain itseltä bongaamatta?

Myyntikojuja oli suhteellisen paljon, mutten löytänyt itselleni/eläimilleni paljon mitään. Yritin löytää näytepusseja, mutta niitä ei tainnut tänä vuonna kamalasti firmat jaella. Yhden pussin sain kissan ruokaa vanhemmileni viemiseksi. Arpajaisia messuilla oli todella paljon, ehkä hieman liikaakin. Ehkä niidenkin tilalle olisi voinnut keksiä jotakin hieman mielikuvituksellisempaa. Ruoka messuilla oli aivan kamalaa ja myös ylläriylläri ylihinnoiteltua. Lauantaina kävin hakemassa hesburgerista juustoaterian, josta pimittivät 7,20e. Hampurilainen oli pohjasta palanut ja limppari maistui tiivisteeltä. Lauantaina kävimme hakemassa x2 täytetyt croisantit ja pullon limua, jotka maksoivat n.17e, annan siis lukijoilleni vinkin. Ottakaa omat eväät mukaan, kun lähdette messuilemaan. Tuolta ei tunnu syötävää ruokaa kamalasti löytyä ja hinnat hyppivät aivan pilvissä.

Fretti puolella riitti vipinää, monet aikuiset lapsineen kävivät kyselemässä, ja silittelemässä frettejä. Esittelijöitä oli aika monta, joten jonottaa ei tarvinnut ainekaan paljoa, että sai oman kysymyksensä esittää. Tänä vuonna fretti puolella järjestettiin kumpanakin päivänä fregility, jossa palkittiin päivän nopeimmat urokset ja naaraat. Oskari oli lauantaina päivän nopein uros ja päivän nopein. Sunnuntaina emme osallistuneet agilityyn ollenkaan. Lauantaina järjestettiin myös hyvän mielen hupishow, jossa pojat saivat tittelit ADHD Apina (O), Mahoton mollottaja (O) ja Hipsteri Hilleri (R). Sunnuntaina järjestettiin Pet Show, jossa emme sijoittuneet. Kotiin viemisiä saatiin sunnuntainakin, kun kävimme shoppailemassa pojille teltan ja kukka "teltta-putken" 24petsiltä. Marshallin leikki tuotteet olivat messu tarjouksessa 10e/kpl, joten ne oli heti pakko ostaa. Samoja tuotteita on ollut välillä näyttelyissä myös palkintoina, mutta koskaan emme niitä ole saanneet, vaan olen joutunut katsoa sivusta miten kivoja nuo ovatkaan. Nyt on uusia virikkeitä freteillä, ja omistaja on tyytyväinen.

Olitko sinä messuilla, tai oliko joku tuttusi? Mitä mieltä itse olit, tai millaista palautetta kuulit messuista? Jos olet tehnyt tai tekemässä kyseisestä tapahtumasta postausta linkkaa se kommentti boksiin, halauisin lukea myös muiden messu fiiliksistä.












7 kommenttia:

  1. Luulen että mieleisiäsi koirarotuja kamalasti näkynyt koska itse koiranäyttely oli vain roturyhmille 3 ja 9. :)

    Olen ollut joskus edellisinä vuosina jolloin ihan okei messut. Tietoisku lavaohjelmat oli kivoja silloin, mutta kesti liian lyhyen aikaa. Rottia on onneksi aina ollut mukavasti ja frettejäkin olen bongannut lähes aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalasti en kurkkinut tapahtuma kalenteria mitä messuille on tulossa. Tiesin vain, että koiria mutten yhtään minkälaisia, ja oletin sieltä löytyvän sitten jos minkälaisia koira rotuja. Harmikseni tänä vuonna ei niitä ollut. Viime vuonna ainekin muutaman staffin bongasin. Pitänee tutkailla jos jossakin lähi maastossa järjestettäisiin koira näyttelyt, pääsisi tutustumaan eri rotuihin. Meillä on vanhemmilla rotikka, mutta haluaisin päästä tutustumaan muihinkin rotuihin, jos joskus tulisi koira taloon :) (Vaikka nuo rotikat ovat kyllä vienneet oman sydämmen ihan totaallisesti <3 )

      Poista
  2. Ihania hupishow-titteleitä! Hipsterihilleri. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, tosi kivoja titteleitä :D Tässä vielä kaikki tittelit mitä jaettiin :

      UROKSET:
      ADHD Apina
      Lutuisin Nalle
      Macho Ferret
      Hipsteri Hilleri
      SoffaFerret
      FitnessFerret
      Mahoton Mollottaja
      Veikein Virne
      Hurjin Hymy
      Pepsodent Smile
      Big Foot
      Pisin Häntä (töpöjä ei ollut)
      Paras Pulloharja
      Pehmoisin Turkis
      Paras Juuriharja
      Mahtavin Nuuskutin
      Peto_on_irti!
      Erikoispalkinto: Herra Polkumopo

      NAARAAT:
      Paras Tarraaja
      Viehkein Viekottelija
      Siroin Sipsuttaja
      Pyörein Pimu
      SoffaFerret
      FitnessFerret
      SirkkuSimmut
      Veikein Virne
      Hurjin Hymy
      Pepsodent Smile
      Pikku-Tassu
      Söpöin Töpö
      Paras Pulloharja
      Pehmoisin Turkis
      Paras Juuriharja
      Pikkuisin Nuuskutin
      Sähikäinen
      Erikoispalkinto: Paras Pose

      Poista
  3. Itsellä messupostaus keskittyi tänävuonna vähän yhteen teemaan, eli messuostoksiin; itselle kun tuli vähän vahingossa hiiri ja poikaystävälle nuolimyrkkysammakoita: http://paarynaelain.blogspot.fi/2015/04/ooops-eli-vahinko-lemmikkimessuilla.html Hiiri on kyllä ihan hyvä rokote frettikuumetta vastaan, kun ne eivät oikein samaan yksiöön sovi. Frettiä kun pitää miettiä melko paljon tarkemmin kuin tuollaista pientä ja lyhytikäistä tapausta. Vähän kun on vielä kahden vaiheilla, koittaisiko sitä mieluummin joskus tulevaisuudessa löytää toista haisunäätää Miikkikselle seuraksi, vai ottaisiko talouteen skunkin lisäksi fretin/frettejä.

    Mitään kovin kummoisia messutarjouksia itsekään ei tänä vuonna bongannut, etenkään namipuolelta. Joskus jotain lihanamejakin kun on saanut todella hyvään hintaan ja ilmaisnäytteitä on ollut enemmän. Myös rottien ja muiden jyrsijöiden sijoittaminen alakertaan tuntui oudolta, kun on tottunut niiden aina olleen samassa paikkaa. Aikaisempina vuosina messuilla kun on tullut käytyä rottien kanssa silloin kun niitä vielä talossa oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä frettejä ehdottomasti, mutta asiaa toki kannattaa vielä miettiä jos yhtään epäröi. Jyrsijät voivat tulla ongelmaksi kyllä, jos samassa taloudessa on frettejä. Toki tiedän myös ihmisiä, joilla jyrsijät ja fretit ovat samassa taloudessa, se vaatii vain todella paljon järjestelyä :) Hiirien elinikä toisinaan ei ole pitkä, joten antaa myös aikaa miettiä päätöstä!

      Poista
    2. Itseä freteissä ehkä eniten vielä arveluttavat nuo jyrsijät ja vapaanapito. Itselläni on ollut talossa melkein jatkuvasti jotain jyrsijöitä nyt 24 vuoden ajan, joten en tiedä osaisiko niistä oikeasti pitää vuosia taukoa, vaikka fretitkin kiinnostavat. Nytkin kun miun ihan oikeasti piti keskittyä jonkin aikaa pelkästään Miikkikseen (akvaariota kun en laske samalla tavalla lemmikiksi), mutta kummasti se jyrskä taas taloon eksyi, kun niiden kanssa pääsi messuilla kosketuksiin. Tietenkin sitten joskus kun Jussikin valmistuu voisi olla paremmat mahdollisuudet omakotitaloon ja tilojen erotteluun, mutta sekään ei kaikkien lajien kohdalla niin hyvin toimisi (jos vertaa esimerkiksi pääsääntöisesti terrassa majailevia hiiriä ja kääpiöhamstereita tai vaikka rottia, jotka vaativat jo itsessään hyvin paljon seuranpitoa ja vapaanajuoksutusta).

      Frettejä ei olisi myöskään yhtä helppoa pitää jatkuvasti vapaana mitä haisunäätää, mitä olen fretti-ihmisten puheista ymmärtänyt. Itselläni on välillä kiireisempää, joten häkki olisi aika poissuljettu vaihtoehto vaikka se olisi isokin. Häkissä oloaikaa kun kertyisi jo töiden ja työmatkojen takia aivan vähimmillään yhdeksän tuntia päivässä, ja monina päivinä vielä enemmän, kun aikaan lisää kaupassakäynnit, harrastukset ja kaverien näkemiset. Tietenkin fretitkin nukkuvat ison osan tuosta ajasta, mutta silti ajatus vähän ahdistaisi kun kyse on niin vilkkaasta eläimestä. Tässä nykyisessä asunnossa fretille/freteille ei olisi antaa myöskään omaa huonetta. Eli käytännössä vapaanapito olisi ainoa vaihtoehto (+ alkuun ja tilapäiskäytössä pentuaitaus). Itseäni ei sinällään haittaisi ruuanjemmailu tai satunnaiset protestipaskat, mutta frettien koko ja ketteryys asettaisivat kyllä omat haasteensa asunnon frettiturvalliseksi tekemisessä.

      Myöskään hoitopaikka ei välttämättä järjestyisi fretille samaa kautta kuin Mihailille, koska Miikiksen vakihoitaja ei pidä frettien ominaishajusta ja omistaa jyrsijöitä. Toisaalta Turussa on kyllä sen verran frettiharrastajia, että hoitopaikka varmasti järjestyisi jotain kautta.

      Mutta frettijuttujen lueskelu jatkuu ja fretti-ihmisten tenttaus frettitapahtumissa ;) Poikaystäväkin on otettu näihin jo mukaan, että pääsee kanssa kyselemään itseään vaivaavista ja kiinnostavista asioista. Fretti kun vaikuttaisi varmasti hänenkin elämäänsä, vaikka tällähetkellä vielä eri osoitteissa asutaankin.

      Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !