sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Liha tilaus

Tänään oli taas pussitus päivä, kun poikien pakastinta on viikon mittaan tullut täytettyä. Muutama päivä sitten kävin Lemmikkikellari Riemulta ostamassa ruokia joita meiltä puuttui, mm. lohta, kasvissosetta, hanhi-kalkkuna mixiä, broilerin rasvaa ja sisäelinseosta. Maksaa ja sydämmiä löytyi vielä pakkasesta ihan täydet paketit. Normaalisti käytän kaupasta ihmisille tarkoitettua maksaa, mutta nyt meillä oli Mur-Kissin maksa, kun saimme sitä VauhtiRaksusta hyvitykseksi, kun unohtivat viime tilauksesta tuotteita.
Yksi päivä ystäväni soitti minulle, ja kyseli olisinko tarvinnut eräästä eläinkaupasta freteille ruokaa. Ajattelin ensin, että lähes kaikkea meillä oli, ja niitä joita tarvitsin ei löytynyt. Ystäväni kuitenkin soitti vielä liikkeessä ollessaan, että kaikki tuotteet olivat nyt -20%. Halusin pojille kalkkunan kivipiiroja, sekä kanankauloja. Olen tykästynyt kalkkunan kivipiiroihin, ne ovat todella lihaisia, ja rasvaakin löytyy, kanankaulat olivat minulle yllätys. En ole koskaan saannut mistään noin lihaisia kauloja mitä tänään sain. Otin myös ystäväni isosta tilauksesta meille 2,5kg kalkkunan reisipalaa, joka oli alle 3e kilo, sekä n. 1kg verran luutonta jauhellihaa.
Harmittaa, että meillä ei ole kun yksi pakkanen freteille, ja tuonne ei mahdu isompia tilauksia joita saisi todella edukkaasti aina silloin tällöin. Pitää toivoa, että saisimme isomman asunnon jossakin vaiheessa, ja sieltä löytyisi valmiiksi jo yksi isompi pakastin. Sain kuitenkin nuo melkein 8,5kg pussitettua minigrip pusseihin. ja tungettua pakkaseen. Ahdasta tekee, mutta tällä hetkellä sille ei voi mitään. Onko teidän eläimet raakaruokinnalla, tai 50/50 ruokinnalla?

Olen jo alkuvuodesta saakka kirjoittanut kalenteriini frettien kuluja, jotka olen nyt myös päivittänyt erään blogin innoittamana Kalenteri sivulle, joten meidän vuoden Näätämäisiä kuluja voi seurata klikkaamalla tästä.

Pahoittelen, että linkitä blogisi kirjoitus on pahasti myöhässä. Olen tehnyt jo päätöksiä, mutta oma tietokoneeni on päättänyt taas temppuilla. Näyttö särisee ja muuttuu vähän väliä valkoiseksi. Pitää toivoa, että tämä on vain ohi menevä juttu, ja tuo alkaisi taas pikkuhiljaa toimimaan. Nyt sain nopeasti ongelmien kautta lähetettyä poikaystäväni koneelle kuvat, jotta sain tulla jotakin kirjoittelemaan. Tulossa on kuitenkin linkitä blogisi vastaukset, sekä kuulumisia meiltä, joten olkaa kuulolla.

5 kommenttia:

 1. Miten fretin ruokavalio poikkeaa esim. koiran tai kissan ruokavaliosta (jos osaat vertailla)? Ilmeisesti fretitkin on aika lailla täysin lihansyöjiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu fretit ovat täysin lihansyöjiä. Osa fretti omistajista syöttävät vielä nappulaa, mutta suurinosa ihmisistä on joko aloittanut heti pennusta pitäen raakaruokintaan tai siirtänyt myöhemmällä iällä niinkun itse tein Ramonen kohdalla.

   En ole itse kamalasti tutkinut koiran raakaruokintaa, sillä omaa koiraa ei ole eikä hetkeen ole tulossa. Meillä on äitini luona rotikka, mutta Renee on kokonaan nappula ruualla.
   Fretit kuitenkin syövät pääsääntöisesti lintu eläimiä mm. kalkkunaa ja broileria. Tämän lisäksi meidän pakkasesta löytyy mm. lohta jota annan silloin tällöin pieninä määrinä, sekä pupun lihaa. Sian ja naudan liha ei siis kuulu fretin ruokavalioon. Minulta on jossakin vaiheessa tulossa vielä lisää meidän frettien raakaruokinnasta, kunhan saan aikaseksi ottaa kaikki kuvat, ja kun koneeni suostuu kunnolla toimimaan/saan kuvat siirrettyä poikaystäväni koneelle :)

   Poista
 2. Meillä samaa pussileikkiä leikitään Miikkiksen kanssa :-) Poika siis syö pääsääntöisesti raakaa, erilaiset messuilta ja muualta saadut nappulat toimivat vain nameina. Tulevista nääpistä kumpikaan ei syö raakaa. Niitä on nykyisessä hoitopaikassaan koitettu siihen kuukausia opettaa, mutta silti kumpikaan ei vapaaehtoisesti koske muuhun kuin nappulaan ja lohitahnaan. Nykyään kissanpentunappulan ohella on sentään alkanut kelvata fretinnappulat. Eli niiden kohdalla mennään varmaan sitten nappularuualla, vaikka aionkin laittaa myös raakaa välillä tarjolle, kun sitä kerta muutenkin on pakastin täynnä. Jos se vielä joskus kelpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aluksi Ramonen oli sitä mieltä ettei raaka ole niin kiva juttu, kun nappula. Tarjosin siis raakaa samaan aikaa kun nappulaa. Halu oli kova kuitenkin saada nääppä kokonaan raakaruokinnalle. Ja sainkin neuvon "Ei se fretti itseään nälkään tapa", otin siis nappulan pois, tarjosin raakaa jossei maistunut otin pois ja tarjosin uudestaan. Jä tällä hetkellä meillä menee vain raakaa ja olen sitä mieltä ettei meille enää nappulapussia tule. Toki sinulle on tulossa aikuisia frettejä, jotka ovat kokeneet kovia.. Luin toisesta fretistäsi sfl facebook sivuilta :/ Toivottavasti tytöille alkaa raaka maistumaan :)

   Poista
  2. Luinkin tuon vinkin, että ottaa nappulat vain kokonaan pois ja odottaa että raaka alkaa maistumaan. Tuntuisi vain aina hurjalta etenkin tuon pienemmän kanssa, kun Snurre on tuollainen 500 grammainen luikku. Tietty tyttöjä omissa silmissä vielä kutistaa se kun verrokkina on tuo päälle nelikiloinen päärynä. Mutta ehkä sitä antaa tyttöjen kotiutua kunnolla ensin ja katsoo sitten mitä ruokinnan kanssa tekee. Ettei kaikki muutu tytöillä taas kerralla.

   Vähän jännityksellä sitä kyllä tyttöjen kotiutumista odottaa. Niiden kanssa kun saa opetella sitten ihan uudet tavat, kun Miikkiksen kohdalla namit ovat olleet aina loistava motivoija kaikkeen, vaikka sekin on hyvin omapäinen otus. Lohitahnaa on kyllä varattu monta tuubillista, jos se likoillakin toimisi vähän samaan tapaan ;-)

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !