sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tammerferret2015


 Eilen käytiin pyörähtämässä Lempäälässä. Tampereen seudun fretit järjestivät tänä vuonna toisen virallisen näyttelynsä. Paikkana toimi tuttu Manttaalitalo, jossa järjestettiin mm. viime vuoden Finnish Ferret Festival. Paikkana Manttaalitalo on kiva, sillä siellä on helposti järjestyvä kahvio erillisessä huoneessa, sekä hyvän kokoinen sali freteille. Sali ei ole liian iso, josta tykkään sillä siellä voi olla kaikkia ihmisiä tarpeeksi lähellä, ja jutut onnistuu hyvin samalla kun katsoo omiensa perään. Tuomarointi tapahtuu lavalla, joten arvosteluakin on helppo seurata kauempaatakin.

 Ramonen oli kolmannessa luokassa ja Oskari yhdeksännessä. Kaikkiaan luokkia oli 11. Ramonen arvostelu meni mukavasti, ja poika oli normaali oma itsensä, rauhallinen käsiteltävä eikä pelkoa puremisen kanssa. Oskarin arviointi olikin sitten toinen juttu. Päivän aikana Oskari kerkesi puremaan kolmea ihmistä, ja kovin yritti päästä omille käsille myös. Olin koko päivän jännittänyt tuomarointia, sillä fretillä oli selvästi huono päivä. Käytiin valjaissa ulkona, josko se olisi auttanut. Arvostelun mennessä hieman eteenpäin, huomasin että Oskari alkoi kyllästyä. En ole aivan varma kerkesikö ottamaan kiinni, mutta arvostelupapereissa käsiteltävyydestä oli saannut 6,5/10, ja kommenttina "Yritti purra useasti".



 Palkintojen väriteemana tänä vuonna oli vaaleanpunainen. Heti paikalle päästyä ihastelin palkintoja, varsinkin eräitä riippumattoja, jotka olivat "Parhaalle seniorille ja veteraanille". Päivän mittaan kävin tiirailemassa, miten ne olivat tehty olisiko siis vaikea itse duunata pojille sellainen. Olin aivan varma taas, ettei pojat sijoitu mitenkään, sillä suurimmaksi osaksi ollaan jääty ilman sijoja. Ja ollaan aika monessa näyttelyssä käyty.

Palkintojen jaon päästessä kolmanteen luokkaan, olin jo valmis taputtamaan voittajalle. Kunnes kuulin "Luokan ensimmäinen "Ferris Ramonen". Yllätyin todella paljon, koska eihän me koskaan mitään voiteta. Palkintojen jako jatkui ja jatkui, kunnes oli aika palkita Paras seniori ja Paras veteraani. (Seniori= 1-4v, Veteraani 5->) Palkintojen jakajan suusta kuului "Paras seniori  Ferris Ramonen, jonka jälkeen taisin sanoa hieman normaalia lujemmalla äänellä "TÄH", eihän tuo nyt missään nimessä voinnut olla mahdollista. Itku meinasi päästä, niin yllättynyt olin. Oskari jäi sijoitta, mutta oli järjestäjän suosikki. Miten ylpeä voinkaan pojista olla.



 Saatiinkin ensimmäistä kertaa kotiin viemisiksi, kunnon kasa tavaraa. Tavaraahan meillä oli niin paljon, ettei meinattu kunnolla kolmisteen edes autoon mahtua. Tykkään fretti näyttelyissä siitä että palkinnot ovat aina tarpeellisia. Nytkin saatiin tuo ihana riippukeinu, jota alussa kävin kuolaamassa, peti ja unipussi. Leluja, nameja, lisäravinteita, alennuskuponkeja, sekä tuo tunneli mikä meiltä jo löytyikin. Kävin ostamassa myös muutaman arvan (15?, lähti hieman lapasesta) ja voitin ripuli lääkettä freteille, valjaat, leluja ja alennuskupongin. Ostin myös Petralta ihanan rautasängyn freteille, sekä Aijalta kuljetusboksin jonka voitti arpajaisissa.
Käyttekö te näyttelyissä, tai muissa kisoissa eläimienne kanssa? Minkä eläimen kanssa? Kerro ihmeessä kommenttiboksiin, olisi kiva kuulla muiden harrastuksista myös.

7 kommenttia:

  1. Onpas ollut mahtavat palkinnot!
    Onnea kovasti voitoista!
    Pisti hymyilyttämään tuo "Tammerferet", hyvä muunnos Tammerfestista :)

    Itse käyn aina silloin tällöin kanien kanssa pet-näyttelyissä. Joskus saan inspiksen käydä parissakin pienen ajan sisällä, sitten menee vuosikin etten käy yhdessäkään. Vähän "aaltoilevia" nämä harrastusinnokkuuteni.. ;)

    http://karvapuusti.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :) Tosi kiva kun on tuolla kärppä näyttelyissä aina kivoja ja tarpeellisia palkintoja :)
      Itse taisin mennä ensimmäiseen näyttelyyn 2013 marraskuussa, ja sen jälkeen lähes joka näyttelyssä on tullut pyörähdettyä :D Alkuvuodesta päätin, että nyt rauhotutaan ja ollaan muutamista pois, mutta olihan se pakko päästä maaliskuussakin KevätTassuun :D

      Poista
  2. Itse olen pyörinyt kani- ja jyrsijänäyttelyissä 9-vuotiaasta alkuun kanien ja hiiren kera, ja myöhemmin kääpiöhamstereiden, gerbiilien, hiirien ja rottien kera. Nyt elokuussa olisi tarkoitus lähteä turistiksi frettinäyttelyyn katsomaan miltä se touhu vaikuttaa. Josko noita omiakin jossain kohtaa ilmoittaisi mukaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuuta odotellessa, tahdon NIIIIN PALJON nähdä Miikkiksen. Ja olisi kiva nähdä teidän fretit myös. :)

      Poista
  3. Hurjasti onnea upeista sijoituksista! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pikku Viimalle myös rutkasti onnea sijotuksesta <:

      Poista
  4. Onne paljon hienoista sijoituksista!
    Oih haluisin ittekkin Fretin, mutta en usko että tulisi kanin tai kanojen kanssa hyvin toimeen :D

    riskiryhmaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !