tiistai 9. kesäkuuta 2015

Uudet rakkaat tuli kotiin..

 Taisin luvata teille viime viikoksi facebookissa kirjoituksia minun ja Ramonen neljästä yhteisestä vuodesta. Kaikki ei mennyt sitten ihan niin kun ajattelin. Oma tietokoneeni simahti taas, hetken jaksoi toimia. Näyttö on pimeä, enkä saannut sieltä tallennettua kuvia muistitikulle. Nyt yritän jotenkin saada ne sieltä vielä pelastettua. Pitää toivoa, että onnistun. Itselläni meni kuitenkin lopullisesti hermo siihen, että joudun joka päivä jännittämään avautuuko tietokoneeni vai ei, ja oikeastaan alkoi olla jo hieman stressaavaa luvata kirjoituksia joita en tiennyt pystynkö toteuttamaan. Lampsin Sunnuntaina giganttiin, olin päättänyt jo ostaa alennus koneen, joka maksoi 299e. Onneksi mukanani oli kaksi tietokoneista ymmärtävää ihmistä, jonka lisäksi myyjä vielä auttoi minua. Tämä halpa kone ei olisi pyörittänyt kuvanmuokkauksia, eikä musiikin kuuntelua kunnolla. Sain suositukset tästä nykyisestä koneesta, joka maksoi n. 100e enemmän. Voin sanoa, että tämä on jokaisen lantin arvoinen. En edes muista miltä tuntuu avata tietokone, joka on toiminnassa saman tien, jonka kanssa ei tarvitse koko ajan olla virtajohto seinässä kiinni ja joka toimii kuin unelma. Hieman mietin aluksi,  onko näyttö hieman pieni. Sillä vanhassa tietokoneessa näyttö oli himppa suurempi, mutta tämä on oikeastaan juuri sopiva. Kevyt ja kokonsa puolesta helppo ottaa mukaan. Nyt en voi siis käyttää enää tekosyynä tietokonetta, ja uskon että tämän ansiosta saatte kuulla meistä paljon useammin. Harmikseni ne kuvat tosiaan ovat vanhalla koneella, mutta kovin yritän niitä pelastaa, ja jossei pelastusoperaatio onnistu....
.. Ei se niin kamalasti haittaa. Sillä kotiutin tänään myös tämän 50mm 1.8 objektiivin Helsingistä. Olen jo pitkään haaveillut kyseisestä objektiivista, mutta oman "säästö budjektini" takia en ole tätä raaskinut ostaa. Objektiivi on käytetty, lähinnä vain muutaman kerran kokeiltu, mitään naarmuja tms en löytänyt ja hintaakin oli vain 40e. Pitää vielä totutella kuvaamaan tällä, muutamia kokeilu kuvia otin, mutta en vain osaa tajuta, että tämä on 50mm. Aikaisemmin olen kuvannut 18mm-55mm eli olen voinnut mennä kohdetta paljon lähemmäksi. Tähänkin ostokseen olen enemmän, kuin tyytyväinen. Pääsen siis viihdoin kunnolla kokeilemaan, näiden karvakamujen kuvaamista.

Voin sanoa, että näiden kahden ansiosta myös bloggaaminen tulee olemaan helpompaa, ja oikeastaan panostin juuri tämän harrastuksen takia, nyt vihdoin kunnon välineisiin. Hyvillä "työkaluilla" on kivempi tehdä "töitä" niinhän se menee.

Tulen tämän viikon aikana paljastamaan myös jotakin suurta, joka tulee jollakin tapaa muuttamaan meidän elämää. Niin minun, kuin poikienkin joten olkaa kuulolla.4 kommenttia:

 1. Mikä läppäri toi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/ACNXMLFED051/acer-aspire-e5-521-15-6-kannettava-musta#tab-specs :)

   Poista
 2. Täältähän löytyi mukavanoloinen blogi :)

  VastaaPoista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !