keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Karhuveljeni sairastaa..

Vetericyn 33,50e Yliopistollinen apteekki
Betadinelle n. 10,50e Prisman apteekki
...häntä hellikäämme.  Lääkkehillä hoidelkaa Nalle ystäväämme. 
Betadinella dessauksena hyväks olla voisi. 
Vetericyn geeli ehkä avun toisi. 


Ei meillä täällä kovin isoa katastrofia ole, mutta Kodalla on ilmennyt pieni ikävä läikkä mahan alle. Reilu kuukausi sitten huomasin Kodan mahassa pienen oranssin läikän, tuota läikkää kutsun ihottumaksi. Keskustelin muutaman fretti ihmisen kanssa asiasta, ja päätin putsailla tuota pientä kohtaa. Kuitenkaan mitää ei tapahtunut, eikä myöskään vetramilistä ollut hyötyä joten päätin soittaa fretti tietoiselle eläinlääkärille Linnunmäkeen. Saimme taas todella hyvää palvelua, keskustelimme laikusta, ja puhelun aikana käytiin jo keskustelua tulisiko meidän käydä näytillä. Päätimme kuitenkin, että voisimme kokeilla vielä vetericyniä ja laimennettua betadinea. Vetericyniä tulisi iholle laittaa neljästi päivässä. Tämä tuote on minulle aivan uusi, joten menin perjantaina apteekkiin peukalo keskellä kämmentä kysymään tuotetta. Prisman apteekissa ei ollut, yliopistollisessa ei ollut. Päätimme kuitenkin pitkän pohdinnan jälkeen (Farmaseutin pohdinnan.) tilata tuote Yliopiston apteekkiin. Farmaseutti yritti keksiä muuta ratkaisua kun tilaaminen, mutta pidin pääni me halusimme juuri tuon tuotteen, sillä sitä oli freteistä ymmärtävä eläinlääkäri suositellut.

Eilen tuli viesti, että tuotteemme on haettavissa. Kokeilin ensin omalle iholleni tuota, sillä haluisin hieman tietää millaista tuo on. Esim vetramil hieman viilentää ihoa ja tuoksuu mentholille ja hunajalle. Mutta tämä tuote oli täysin hajuton, ja geelimäinen suihke. Se myös kuivui todella nopeasti. Plussaa tässä tuotteessa oli se, että se käy lähes kaikille eläimille, eikä kirvele vaikka laittaisi lähelle silmää. Nyt me siis kokeillaan tätä konstia ja toivotaan, että tämä "ikävä vaiva", joka tuntuu enemmän haittaavan omistajaa, kun frettiä lähtisi pois. Koda ei arista iho kohtaa yhtään, vaan antaa koskea, ja hoitaa. Tuo on muutenkin niin kiltti ja lepposa ettei mikään ihme. Läikkä on kuitenkin kasvanut tuosta kuukauden takaisesta kuvasta, joten toivotaan, että se lähtisi nyt puolestaan pienenemään. Mielestäni jo muutaman käyttö kerran jälkeen on ihottuman väri hieman keskeltä haalistunut, ja punasia pisteitä on myös hävinnyt.

Kysyin neuvoja myös fretti liiton facebook sivuilta. Ymmärsin, että myös muilla on ollut läiskiä joskus, tai esiintyy silloin tällöin. Voin siis huojentua, emme ole ainuita. Vaikka toki syitä voi olla erillaisia. Uskon kuitenkin, että tämä tästä vielä paremmaksi muuttuu, ja eihän tuo ole edes kipeä tai millään tavalla haitannut Kodan elämää. Koda leikkii, juo, syö ja nukkuu ihan normaalisti. Taidan hysterisoida liian paljon "pienistä" asioista. Meillä kun sattuu niin harvoin mitään, niin pienetkin asiat saa verenpaineet heti nousemaan ja ajattelemaan jo pahoja asioita. Nyt koputan puuta, toivottavasti fretit tulee jatkossakin olemaan terveitä.

1. Noin kuukausi sitten otettu kuva, Läikkä on aivan pieni. 2. Viime viikolla(?) otettu kuva. Läikkä on suurentunut. 3. Eilen ensimmäisen "hoidon" jälkeen. Säikähdin ensin, että nytkö se pamahti kunnolla tummaksi, mutta Betadinella värjää jonkun verran, vaikka onkin laimennettua.
1 kommentti:

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !