tiistai 17. marraskuuta 2015

Päivä meidän kanssa 17.11

Moikka, ja tervetuloa tutustumaan meidän päivään. Tälläistä postausta oli ehdotettu tyytyväisyys kyselyssä, joten päätin kokeilla. Maanantaina oli tarkoitus kameralla ottaa teille kuvia päivän varrelta, mutta jossakin kohtaa unohdin kameran kokonaa. Tänään koitin uudestaa, hieman erillaisella tekniikalla. Otin kuvat siis snapchatin kautta, tallensin ne puhelimeeni ja poistin snapista. (Yritetään kunnioittaa niitä, jotka eivät ehkä tahdo katsoa mystorista kun klappaan fretin paskaa) Toivon, että saisin mielipiteitä tästä, onko hyvä/huono, haluatteko vielä tulevaisuudessa näitä lisää?
 Aamulla herätys oli ensimmäisen kerran jo kello 7.10, mutta kukapa sitä jaksaisi heti ensimmäiseen herätykseen herätä? En minä ainekaan. Laitoin vähän vaatetta päälle, ja astelin näätä huoneeseen, siellä oli muksut jo vastassa, Koda tosin oli niin väsynyt, että nukahti jalkojen viereen. Illalla olin ottanut näädille jo aamu ruuan sulamaan. (Tällä kertaa vain broilerin jauhellihaa, sillä tein eilen 16.11 tilauksen raakalihoille, joten pakkanen oli hieman tyhjä). Ennen kun lähdin kohti koulua viskasin näädille sapuskaa naaman eteen ja vettä kuppiin.
Kun pääsin koulusta, kävin kurkkaamassa näätä huoneen, koko lauma nukkui. Päätin itsekkin hieman levähtää odottamaan koska raakaruoka tilaus tulisi. Kauaa en malttanut paikallani olla, vaan aloin laittamaan muualla asunnossa hieman paikkoja kuntoon. Totesin myös samalla, että näätähuone kaipaa pikasiivousta. (Meillä yleensä pelletti siivilöidään tarpeen tullen, sekä imurointi on n. 2-3päivän välein. Noin kerran viikossa tehdään koko huoneen kunnollinen siivous. Vaihdetaan tarpeen ollessa kankaita, pyyhitään tasoja, pestään lattioita.. tms..) Vihdoin ja viimein puoli neljän maissa ruokatilaus saapui koti ovelle, siinä sitten hetki rupateltiin naisen kanssa, hänellä oli myös joskus ollut fretti. Ostoslistaltamme löytyi 5kg broilerin rasvaa, 5kg broilerin sisäelinseosta, 5kg broilerin jauhellihaa, 10kg kauloja, sekä 10kg sekaluuta. (Tässä piti olla selkärankoja ja koipia, mutta olikin vain selkiä)
 Hetken olin vain näätä huoneessa, leikin Oskarin kanssa kun sillä tuntui virtaa riittävän. Ramonen heräili ja päätettiin käydä tarkastamassa lihatilaus onko se ihan kelpo tavaraa. Hetken päätin itsekkin hengähtää ja istahdin alas.
"Hennan joulu on alkanut", rakastan glögiä. Ensimmäinen kuppi (kröhm ei ainekaan tänä vuonna, sillä join vielä tammikuussa glögiä, kun hamstrasin sitä kaupasta) noh sanotaan näin marras-joulukuussa. Oli muuten hyvää, ja vielä niin hienosta mukistakin.
 Ennen puoli viittä menin taas hetkeksi näätähuoneeseen hengailemaan, sillä muuta tekemistä sillä hetkellä ei ollut. Leikittiin putpiksen kanssa taas hetki, samalla katselin ympärille, ja päätin ruokailun jälkeen että me otetaan pikasiivous näätä huoneeseen heti. Tahroja putsailtiin uusilla lotuksen puhdistuspyyhkeillä. Wc laatikoista siivilöin purut pois, ja suurimmat kakat, heti näyttää siistimmältä.
Pesin vielä ruokakupit pikaseen, ja levitin raakaruuat lattialle jotta ne sulaisi siihen pisteeseen, että saisin ne helposti pussitettua. Pussitan meillä ruuat annospusseihin, jotta ne on helppo sulattaa ja antaa kuppiin. Meillä ei koskaan ole kahta samaa ateriaa peräkkäin, joten emme voi ottaa esim. yhtä levyä ja antaa aamulla puolet ja illalla puolet. Seittämältä mentiin käymää Hannalla iltateellä Tomin kanssa. (Hannalla on neljä frettiä)


Voin sanoa, että toivon näiden ruokien hetken kestävän. Tuossa oli aika urakka, vaikka Hanna
päättikin viedä meiltä 2,5kg sisäelinseosta, ja puolet kauloista. Mutta tulipahan silti pussitettua todella paljon. Luita irrotellessa sain pienet haavatkin käsiini. Talvisudet tulivat auttamaan meitä vähän vessan siivoilussa niinkun normaalistikkin. Kolmannessa kuvassa näkyy jo vasta täytetty pakastin, huom! ruokia on vielä lisää meidän ihmisten pakastimessa. (Jotenkin kuvittelin, että tuon näätä pakastimen myötä saisimme ihan ihka oman pakastimen) Ruuan osto ja pussitus päivinä meillä on tapana syöttää sellaista ruokaa jota jää ylitte, esim ei mene tasan. (Kauloja laitamme yhteen pussiin 8, jos niitä jää esim 3 heitämme ne iltaruoka lautaselle, samoin tänään jäi 2 selkää yli) 

Toivottavasti piditte tästä, näihin tunnelmiin toivotan teille hyvää yötä! Pahoittelen vielä, jos joissain kuvissa on hieman kirjoitusvirheitä.

4 kommenttia:

 1. Olipas kiva idea! Hauskasti näkee kuinka näädät tosissaan on vähän joka puuhassa mukana!

  Me saatiin vihdoin uusi iso pakastin (400l!!) nii mahtuu vihdoin lihatki johonkin. Ollaa myös sen takia oltu laiskoja, eikä oo pilkottu heti kaikkia lihoja pusseihi, kuten aluks. Pitäs vaa jaksaa taas tehdä se, mutta kuten tiedät, ei oo sitä hauskinta puuhaa! Lupaan reipastua tässä joku päivä senkin saralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nuo on kyllä "roikkuu" matkassa koko ajan :D Tuttua varmaan teillekkin.

   Haha, mä itseasiassa tykkään pussittaa, paitsi jos niitä lihoja on 35kg, ja ne pitää sulattaa ja irrottaa ensin toisistaan.

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja pidän sun blogista paljon :) Välillä on kyl tosi häiritsevää lukea kirjoitus- ja yhdyssanavirheiden takia :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kirjotusvirheitä tulee kun yleensä nopeasti kirjottelen, välillä annan kirjotusten hautua luonnoksissa ja luen niitä tarkkaan. Omasta kirjotuksesta on vaan niin paljon vaikeampi löytää niitä "virheitä", kun toisten kirjotuksista!

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !