maanantai 2. marraskuuta 2015

RUOKINTA osa1, Mistä ostamme frettien ruuat?

Erittäin toivottu postaus sarja lähtee käyntiin nyt. Meiltä on toivottu todella paljon kirjoitusta meidän frettien ruokinnasta. Haluan nyt ihan aluksi painottaa siihen, että nämä kirjoitukset eivät ole kenellekkään opetusmateriaalina, vaan kertomus nimenomaan siitä mitä ja miten meillä syödään. Ruokinta tapoja on varmasti monia, mutta me olemme päätyneet että tämä tapa ja nämä ruuat ovat meidän fretti poppoolle hyvät. Tähän sarjaan tulee luultavimminkin useampi kirjoitus, eivätkä postaukset välttämättä tule perä jälkeen. Yritän laittaa aina uusimpaan kirjoitukseen linkit jo vanhoista postauksista. Olen ajatellut aluksi lähteä siitä mistä me ostamme ruuat. Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa siitä mitä meillä syödään ja lopuksi vielä kertoa miksi päädyimme nimenomaan vaihtamaan nappulasta raakaruokintaan. Toivon, että saisitte tästä jotakin irti ja kysymyksiä saa aina heittää mukaan.
 Frettien ruuat ostamme Lahtelaisesta eläinkaupasta, nimeltä Lemmikkikellari Riemu, jotkut voivat muistaa nimellä Maikin Lemmikkikellari. Tuo eläinkauppa on toiminut Lahdessa jo yli 15v, viime vuonna liike vaihtoi omistajaansa jonka aikana myös nimi muuttui. Huomaan itsekkin vielä välillä puhuttelevan tuota kauppaa "Maikin kellarina", kun tuntuu vaikealta vaihtaa tuttu ja turvallinen nimi uuteen. Liike sijaitsee osoitteessa Helsingintie 50, jos joku täältä päin tai kauempaakin haluaisi käydä kurkkaamassa liikettä.
Ensimmäisen kerran kun liikkeeseen astuin erään ihmisen suosittelevana ilmeeni olisi ollut varmasti näkemisen arvoinen. En olisi uskonut, että jossakin voi olla niin paljon raakaruokia. Olin itse ihan pienissä kengissä vielä tämän raakaruokinnan kanssa, ostamassa ensimmäisen kerran pakastimeen kunnolla täytettä. Olin ihmeissäni miten paljon eri vaihtoehtoja liikkeestä löytyi. Sen lisäksi sain myös osan lisäravinteista ostettua samasta paikasta mikä oli enemmän, kun hyvä asia. Palvelu on aina toiminut, ja olemme saanneet hyviä pakasteita liikkeestä koskaan ei ole ollut mitään valittamisen aihetta.
 Miksi olemme päätyneet nimenomaan tähän liikkeeseen, emmekä johonkin toiseen? Riemun lemmikki kellari sijaitsee sopivan matkan päässä meistä. Sen lisäksi olen todennut tuon olevan kaikki laajin liike raakapakasteille nimenomaan fretti perheeseen. Fretit kun eivät syö mm. possua eikä nautaa. Perus m&m sekä faunattaresta emme ole löytäneet mm. broilerin rasvaa mitä taas tästä liikkeestä löytyy. Olen kyllästynyt siihen, että joutuisin ostamaan ruuat eri paikoista. Mielestäni on helpoin ja kivoin ostaa kaikki yhdestä paikasta. Liike on myös sopivan lähellä, sillä emme kovin usein joudu ostamaan kaikkea pakkaseen, vaan kun joku loppuu sitä haetaan ja toisella kerralla toista. Yhdessä vaiheessa myös vertailin hintoja. Monet tekevät tilauksensa Vauhti Raksuun, joten päätin kokeilla laittaa kaikki samat/vastaavat tuotteet heidän netti kauppaansa, ja katsoa paperille Riemun hinnastoa. Huomasin, että loppusumma oli todella erillainen. Tämä liike sijaitsee lähellä, sekä hinta taso on suhteellisen hyvä. Ainut pieni miinus on ettemme saa kyseisestä liikkeestä tipuja tai hiiriä, mutta ymmärrän hyvin että heidän asiakaskuntansa on ehkä hieman erillainen. Eipä meitä fretti talouksia täällä nyt niin kamalan paljoa ole. Onneksi VR saa taas tipuja ja hiiriä ihan hyvään hintaan.
Lemmikkikellari Riemun väeltä on kysytty lupa kuvien ottamiseen. Kirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä liikkeen kanssa. Haluan itse toteuttaa tämän "sarjan" mahdollisimman monipuolisesti sillä tätä on erittäin paljon toivotta, joten yritän panostaa nyt kunnolla kuvien ja tekstien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !