lauantai 26. joulukuuta 2015

2015 Näätämäiset kulut

Vuoden 2014 lopussa taisin bongata joltain bloggaajalta, hänen keräävän koirien kuluja kalenteriin ja katsovan loppu vuodesta paljonko niihin omiin karvasiin lemmikkeihin on tullut laitettua rahaa. Itse ajattelin, että tämä voisi olla ihan mielenkiintoinen "projekti", voi olla että olen unohtanut muutamat namit laittaa listaan, mutta suurimmaksi osaksi kaiken pitäisi olla tässä. Jos näin voi sanoa, olen ylpeä itsestäni että sain kaiken todella listaan, olin aivan varma tämän jäävän vain muutaman kuukauden kokeiluksi. Ja varmasti olisikin, jos en olisi siirtänyt paperi kalenterista kuluja tänne blogiin. Välillä piti oikein miettiä mitä sitä on tullut ostettua, kun joitain pikku juttuja oli unohtanut merkata. Tämä oli sen verran kiinnostava kokeilu, että taidan jatkaa myös ensi vuodelle. Harmi etten tehnyt tätä jo silloin kun Ramonen oli ainoana, olisi hieman voinnut verrata miten paljon esimerkiksi ruokiin menee yhdellä, kun taas neljällä.

NÄYTTELY MAKSUT
- Nämähän eivät ole mitenkään pakollisia kuluja, olen itse saannut päättää mihin näyttelyyn menemme ja mihin emme. Tänä vuonna taisimme olla mukana kaikissa näyttelyissä mitä vain Suomessa järjestettiin. Tapahtumat ovat itselle todella mieleisiä, ja oikeastaan "ainoa" paikka jossa pääsee kunnolla näkemään muita näätä ihmisiä, joten mielelläni maksan siitä, että pääsen viettämään mukavan päivän kivassa seurassa. En ole laskenut paljonko mm. bensoja on mennyt, sillä se menee jo hieman "hifistelyksi".

Valentine`s Ferret Show 30e (O&R)
KevätTassu 18e (O)
PetExpo 4e (O&R = Tämä oli leikkimielinen "näyttely")
Tammerferret 42e (O&R)
KesäPikNik 40e (O,R,K&A)
Fantastic Ferret Show 50e(O,R,K&A)
Finnish Ferret Festival 33e(K&A)
Capital 55e (O,R,K&A)
West Coast Winter Ferret Show 62e (O,R,K&A)
Valentine`s Ferret Show 50e (O,R,K&A)
= 385e

NAMIT
Nameina ostamme vain joko kuivattuja kivipiiroja, kananlihaa, sydämmiä tms. irtomyynnistä Riemun lemmikkikellarista, tai esim kuivattuja kana tai ankka suikaleita ihan perus marketista. Hauhaun kuivalihoja nuo ovat pääasiassa saanneet nameina. Mukana tässä on myös nutriplus tuubit. Voi olla, että tästä listasta on muutama nami pussi unohtunut.

Nutriplussat 6kpl 55e
Muut namit (osa puuttuu) 29,40e
= 84,40e

RUOKA
Ruokintaan meillä kuuluu vain raakaruoka, jota olemme ostaneet pääasiassa Riemun lemmikkikellarista. Muutaman kerran olemme tilanneet VauhtiRaksulta. Mukana on niin kokonaiset eläimet, kuin mössöt. Ostan kokonaiset maksat mm. perus marketin pakkasesta, ja huomasin ettei kaikkia ole listaan merkattu. Tästä puuttuu siis osa, enkä ole muistanut määriä merkata, ehkä ensi vuonna tietäisi montako kiloa tuo näätäklaani syö vuodessa. (Meidän pakkanen ei myöskään ollut tyhjä alkuvuodesta, joten viime vuoden ruokia syötiin vielä alku vuodesta)
= 273,04e

LÄÄKKEET & LÄÄKÄRI KÄYNNIT
Ollaan onneksi tänä vuonna säästytytty ylimääräisiltä eläinlääkäri reissuilta. Koputetaan nyt puuta, että ensi vuosi menisi myös hyvin. Strongholdit on laitettu mm. varmistukseksi ettei mistään ole mitään tullut, kun olemme olleet tänä vuonna esimerkiksi kahdilla lemmikkimessuilla, sekä näyttelyissä. Korvapunkeilta ollaan onneksi säästytty. (Tästä puuttuu mm. desifiointi aine)

Strongholdit 6kpl + yksi iso josta saa monta annosta 75e
Implantit 191e
Penikkatauti rokotukset x4kpl 160e
Kodan lääkkeet (Puhdistus ja geeli) 44e
Ruiskut 4kpl 1,10e
= 471,10e

PENNUT
Tässä on vain Kodan ja Amelian hinnat, sekä Kodan lentokulut. (Johon kuului, Kodan matkustus, sekä yhden ihmisen paikka lentokoneessa. Näitä kuluja toki jaettiin porukalla)

Amelia 350e, Koda 320e, Kodan matkustus 70,10e
= 740,10e

MUUT
Tämä lista voisi olla loputon, jos alkaisin merkata kaikki meidän tämän vuoden ostokset tähän. Mukana on mm. hihnoja, valjaita, leluja, mökkejä, petejä, leluja, häkki, playpeni, boksit, tasosuojia, verhot, matot, muu sisustus. (Joitakin en ole tähänkään muistanut merkitä). Tarkemmat ostot voit tarkastaa täältä. Suurimman osan tavaroista olen ostanut käytettynä muilta harrastajilta. Tästä puuttuu pelletti säkkejäkin useita.
= 494,14e

Koko vuonna rahaa on mennyt reilu 2500e, toki suuren osan tuosta summasta vie pennut. Olen myös ostellut näätä huoneeseen kaikkea sisustustavaraa eivätkä kaikki ole välttämättä olleet niin pakollisia. Tässä meidän vuoden kulut, löytyykö teidän blogista samanlaista? Linkkaa kommenttikenttää, nämä ovat aina mielenkiintoisia.

7 kommenttia:

  1. Itse ei ole tullut lemmikkikuluja noin tarkkaan seurattua, mutta koska ensivuonna kulutusta pitäisi koettaa saada muutenkin aisoihin, pitää koettaa saisiko noista pidettyä ensivuoden kirjaa. Meillä on kyllä varmaan nyt 40 kiloa vessahiekkoja ja useampi kilo raakaruokia ja nameja varastossa, joten alkuvuodesta pakollisiin kuluihin ei pitäisi mennä ihan mahdottomia, etenkin kun alkuvuoden näyttelytkin on jo maksettu xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttelyt kyllä vie tosi ison osan tästä "budjetista". Ensi vuodelle tulee ainekin Kodan implantti, vielä ei ole pojalla kiiman merkkejä. Sitten jos poppoo kasvaa tästä vielä keväällä niin.. :D Onneksi ens vuonna ei tarvi hankkia näätähuoneeseen mitää.. ehkä :D Pitää kokeilla tätä vielä ens vuonna on sen verran mielenkiintosta katelle mihin meni minkäkin verran.

      Poista
    2. Minäkään en panisi hirveän paljoa pahitteeksi, jos meidän lauma tästä ensivuonna vielä vähän kasvaisi... <3 Etenkin jos siitä saisi sitten Snurrelle sellaisen leikkikaverin, jonka tyttö hyväksyy ja joka sitten jaksaisi Snurren kanssa leikkiä :)

      Poista
    3. Toivotaan parasta :) Itse kanssa jännittelen mitä tuleva kevät tuo tullessaan. Varsinkin kun on Ameliasta kyse, ei meinaa pysyä pöksyissään :D

      Poista
  2. Täytyypä ensi vuonna pistää ylös meidän kulut. Kerkeää vielä alkuvuodesta katsomaan paljonko vain yksi näätä maksaa kuukausittain. Koen olevani aika säästeliäs ja turhia ostoksia välttelevä, mutta voihan olla että vaan kuvittelen niin ja tosiasiassa kulutankin Viimaan paljon enemmän. :D Monesti kans ihmiset kyselly paljonko kuukaudessa about menee raakaruokaan rahaa, enkä sitten osaa heittää mitään pätevää arviota, niin samalla tulisi sekin selvitettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta toi meidän ruokiin mennyt raha kuulosti kauheen vähältä :D Mietin jo kehtaanko sitä ehkes julkasta, ettei kukaan kuvittele että pidetään näätiä täällä nälässä. Mutta tuohon on nyt suurin piirtein kaikki kerätty mitä meillä on ruokaa menny vuodessa.. Ollaan ostettu varsinkin loppuvuodesta enemmän isoja satseja ruokaa.

      Ootappa vaan kun saat näätä huoneen sinne pitääkin sitten ostaa kaikkea. ;)

      Tee ihmeessä tämmönen! Mua kiinnostaa paljonko yhtee menee. Ja toivottavasti sun kukkaroa syö viimeistään kesällä myös toinen ;)

      Poista
  3. Äsken julkaisin juuri meidän kissakulupostauksen blogissa. http://nethel-estel.blogspot.fi/2015/12/kissakulut-2015.html
    Linkki tekstiin.

    Jännää verrata eri eläinlajien kesken, kuinka paljon lemmikin pitämiseen kuluu rahaa. Vaikea on tosin sanoa, onko kissa vai fretti kalliimpi elätettävä - kumpaankin näyttää saavan nimittäin upotettua ihan kohtuullisesti rahaa. :D

    VastaaPoista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !