tiistai 19. tammikuuta 2016

Erillaiset kiima pojat

Halusin koota teille hieman meidän kiima poikien eroavaisuuksia. Kiima kausi on meillä lähtenyt käyntiin Kodan kanssa, joka tuo omalla tavallaan haastetta elämää. Ei voi sanoa, että koko tämän hetkinen elämä olisi vetänyt kuperkeikkaa, mutta kiiman kanssa on myös paljon ikäviä asioita joita tulee ottaa huomioon.

Koko poppoo asuu edelleen fretti huoneessa. Tästä postauksesta voitte tutustua tiloihin. Meiltä löytyy ferret nation häkki, joka normaalisti toimii siivouksen aikaisena tilana, tai tuuletuksen aikana. Tällä hetkellä porukka on jaettu kahtia. Alku kiiman Koda vietti joko Oskarin tai Ramonenin kanssa, vaihtelimme hieman sillä Oskari on paljon leikkisämpi ja oli kiva, että kumpikin pennuista pääsi kunnolla riekkumaan. Kun kiima paheni ja huomasimme, että Koda haluaisi tehdä muiden kanssa lähempää tuttavuutta on se saannut viettää yksin aikaa. Silloin tällöin Ramonen ja Oskari on päässyt leikkimään mutta vain silloin kun olemme itse huoneessa paikalla. (Mitää suurempaa vahinkoahan tästä ei pitäisi syntyä, mutta haluamme välttää turhaa stressiä ja revittyjä niskoa). Pääasiassa Amelia-Oskari ja Ramonen on se tiimi joka tällä hetkellä toimii parhaiten. (Amelia ei ole saannut olla Kodan kanssa)

Olen annostellut ruuat pussituksen aikana 4 näädän annoksiin, joten joka kerta sulattaessa tulee ottaa yhdelle fretille ruuat annospussista niin, että ruoka menee tasasesti.
Joudumme siivoamaan hieman enemmän paikkoja, häkki on ollut nyt kiiman aikana erityisen sotkunen ja peitot tms. haissut todella pahalle varsinkin nyt kun kiima on alkanut kunnolla Kodalla. Toki voi johtua myös siitä, ettei ole ehkä kaikki kivointa pitää kolmea frettiä puolta päivää aina häkissä.

Ikävintä tässä hommassa on tottakai Kodan yksin olo. Kun koko pienen elämänsä on saannut viettää kavereiden kanssa, on ikävä olla yksin. Tämä taas tuntuu itsestä erityisen pahalta, mutta niin kauan kun tuon kiima on niin paha, että kaverin niskassa roikutaan on parempi olla näin. Kodan implantti on nyt reilu viikon, pahimmassa tapauksessa kiima voi kestää vielä useita viikkoja. Toivotaan parasta, että implantti alkaa vaikuttamaan.
Amelia ei onneksi ole vielä näyttänyt näkyviä kiiman merkkejä, meillä on ensi kuussa vielä muutamat näyttelyt eikä sulhas ehdokaskaan ole tainnut vielä kummemmin kiimaa aloittaa. Toivottavasti tuo antaa vielä hetken odottaa.
_________________________________________________________________________________________________________________________
KODA
+ Kiltti ihmisiä kohtaa
+ Ei ole merkkaillut näkyvästi
+ Turkki ei ole ollut yhtä rasvainen, kun Oskarilla.
+ Kummatkin palleroiset olivat jo ennen kiimaa laskeutuneet
- Ei ole agressiivinen muita näätiä kohtaan, mutta kovasti haluaisi esim Ramonea astua. (Jonka takia joutuu viettämään yksin aikaa)
- Missä kiima putputus, vaikka tyttö on samassa talossa?!
- Haiskahtaa, ja pössyttelee
________________________________________________________________________________________________________________________
OSKARI
+ Ihana kiima putputus, Oskulla oli tapana jutella paljon.
+ Halusi huomiota enemmän.
- Toisinaan oli agressiivisempi ihmistä kohtaa, vaikka kaipasikin hellyyttä. Tosin vanhat asiat voivat olla osa syy tähän.
- Merkkaili ihan joka paikan, esim. sohvatyynyistä saattoi haistaa/nähdä pissa läiskät.
- Toista kivestä odottelimme pitkään, jossain kohti aloin epäillä jo piilokivestä, mutta onneksi se toinenkin pallero tuli maailmaan kun kiima lähti kunnolla vauhtiin.
- Oskarilla oli Kodaan verrattuna paljon rasvasempi turkki.
- Halusi astua ihan koko ajan toista frettiä, jos oli samassa tilassa. Yksi yö oli repinyt Ramonen korvien takaosat.
- Kuljetti kaikki tavarat sohvan alle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !