tiistai 5. tammikuuta 2016

On aika kääntää uusi luku

Syyskuussa aloitimme kirjoittamaan blogiportaalissa Lemmikkiblogit, ja voin nyt hyvällä mielellä kertoa että tämä on ohi. Joskus täytyy kokeilla jotakin uutta, ja meidän tilanteessa se tarkoitti tätä "pientä" aikaa jonka olin mukana tässä portaalissa.

Mitäkö tämä portaali minulle opetti tai antoi? Voin kertoa, etten hyötynyt millään tavalla rahallisesti tai materiaallisesti mukana olemisesta. Sain ainoastaan mainosta sivuilta, jos joku niihin tutustui. Meistä oli myös etusivulla mainos. Muutamia uusia lukijoita saimme tuon portaalin kautta, osa tuli kommentoimaan että bongasi meidät sivuilta ja kertoi kuinka kiva blogi meillä on. Valitettavasti meidän postauksia ei tulla jatkossa näkemään sivuilla.

Miksi me ei ollakkaan enää mukana lemmikki blogeissa? Syy on valitettavasti se ettei homma toiminut. Portaali ei vastannut minun odotuksiani. En ala tähän kirjoittamaan kovin yksityiskohtaisesti, mutta olen allekirjoittanut "virallisen" paperin liityttyäni blogi portaaliin. Kuvittelin sivuston siis olevan paljon virallisempi, viitaten tuon sopimuksen erääseen kohtaa, jota en valitettavasti tänne voi kirjoittaa.

Olen ihminen, joka odottaa pitkään, mutta jos asiat eivät etenä/toimi en jaksa odottaa loputtomiin. Tähän siis tyssäsi tämä reissu. Meitä siis mainostetaan sivuilla vielä eilen "Uusi blogi osaksi blogiportaalia". Mainos on todella vanha syyskuulta, eipä sivujakaan ollut taidettu sen jälkeen päivittää. (Tänään ilmeisesti muokattu, kun ero viestini löysi perille) En halua antaa ilmaista mainosta, sellaisesta mistä en itse hyödy millään tapaa. Hyötyä on ehkä väärä sana, sainhan minä monta uutta lukijaa. Minua vain kertakaikkisesti otti päähän se ettei mitään sivuja päivitetä. Tuntuuko hyvältä olla  "suomen suosituimpien blogejen" mukana, jotka eivät saa edes päivitettyä sivuja? Minusta tuo on enemmän huonoa mainosta meille, kun hyvää. Olen ollut mukana blogi portaalissa, joka suorastaan kuolee käsiin, eikä tästä hommasta ole hyötynyt kun muutamat tietyt henkilöt. Myöskään meidän viestintä yhteydet eivät valitettavasti toimineet, itse en jaksa odottaa monia viikkoja vastauksia sähköpostiviesteihini.

 Tämä ehkä auttaa teitä ymmärtämään miksi tein tämän päätöksen. Seuraavaksi varmaan mietitte miksi toin tämän julkiseksi tänne blogin puolelle. Haluan pitää blogin rehellisenä, ja minun laisena. Haluan puhua suoraan asioista. Olen myös usein kertonut meidän olevan mukana tuossa portaalissa, meidän blogissa on ollut jopa heidän mainos. Olisihan se outoa vain poistaa kaikki ja jatkaa normaalisti. Epäilen, että siellä on kuitenkin sen verran uteliaita jotka haluavat tietää syyn ja tässä se on kaikessa rehellisyydessään.

Me siis jatkamme yksityisenä bloggaajana, josta olen hyvinkin ylpeä. Tiedän ensi kerralla miettiä kaksi kertaa mitä teen. Haluan olla reilu muita kohtaan, joten odotan samaa myös itselleni. Jos joku mukana olevista bloggaajista lukee tätä, haluan toivottaa teille tsemppiä jatkoon.

16 kommenttia:

 1. Jee! Hyvä! Turhaan sä siellä blogiportaalissa olit, kun mikään ei niillä toiminut edes! Juhlat pystyyn ;)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ärsyyntynyt myös tuohon, että Lemmikkiblogeissa ei päivitetä sivuja. Toisaalta myös ymmärrän, että portaalin pitäjällä on yo-kirjoitukset meneillään ja että sillä on varmasti vaikutusta asiaan. Olen silti edelleen mukana, koska en mä kyllä odottanutkaan mitään suurta, mulle tuo paikka on lähinnä vaan sivu, mihin mun blogi on listattuna. Ja onpahan meidän Jaden kuva aina etusivulla ensimmäisenä, se on ainut hyvä syy siinä ettei sivut päivity. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon seurannut myös Hurttahuonetta ja ihailen miten niillä homma toimii. Bloggaajat saa testiin tuotteita, he saavat haasteita, tapahtumia yms.

   Mua ei tuo niin häirinnyt ettei me tuolta mitään ns. Materiaalista saatu. Vaan se ettei sivuja päivitetty. Mm. Facebookkiin ei edes silloin tällöin postauksia.. :/

   Joka kerta on luvattu lisätä esittelyt bloggaajat osioon mutta vieläkään niitä ei sinne tullut. Pyydettiin lähettämään kuvakin jo kuukausia sitten heti syyskuun alussa vai jo ennen en muista tarkkaan.. Oon hieman tämmönen, en jaksa tuommosta ja kiva että joku edes hieman ymmärtää omia tuntemuksia :) Oishan se kiva jos olis suht aktiivinen portaali, jos edes pari kerta kk päivittyisi..Toki ei voi elämä pyöriä vain tuon ympärillä, mutta ehkä joskus olisi aikaa muutama minuutti :)

   Tsemppiä teille siellä :)

   Poista
  2. Tosiaan ois kiva että ois tapahtumia, mutta koirille nekin lähinnä varmasti olisi. Esimerkiksi joidenkin lemmikkimessujen yhteyteen ois voinu järkätä jotain! Mä myös kaipailin portaalilta haasteita, kuten Blogitallin puolella oli aikanaan. Yhteistyökuvioita en paljoa odottanutkaan, ja tiesin että nekin vähät mitä tulee, menee koirablogien puolelle.

   Mutta ei tommonen kyllä vetele jos on luvattu pistää jotain sivulle eikä sitä sit kuitenkaan hoideta. Mua taas on ärsyttäny se että mun blogin yläpalkissa on edelleen blogitallin mainos, vaikka se portaali lopetettiin.. Koodi sille palkille (pelkkä lemmikkiblogit-teksti) kuitenkin on kun parissa muussa blogissa oon sen uuden nähnyt. Oon sen verran laiska etten jaksa sitä alkaa selvitteleen itse koodista, kun ei luulis iso homma laittaa vaikka sähköpostina kaikille bloggaajille. Luulis että sekin on huonoa mainosta heille, että suljettua sisarportaalia mainostetaan blogeissa edelleen.

   Poista
  3. Meille bloggaajillekkin ois voinnut tehdä, vaikka facebook ryhmän jossa ois voinnut miettiä näitä ehdotuksia. Esim. tuo messu juttu kuulostaa hyvältä. Jos perustajat eivät keksi toimintaa tuonne.. Mutta ilmeisesti kaikki pitää tehdä yksin eikä apuja kaivata..

   Ei tuo tuolleen toimi, ja toivon että perustaja ymmärtää sen myös. Ei tää kovin reilua ole bloggaajia kohtaan. Ja jos ei kiinnosta pyörittää tuommosta, miksi edes pyysi ihmisiä hakemaan ja houkutteli mukaan.. Ei voi ymmärtää.

   Poista
 3. Kiitos tsempeistä! Löysin bloginne tuon kautta, muttei meitä enää liikuta ollenkaan missä "piirissä" olet mukana. Pääasia, että kirjoitat puhtaasti itsenäsi! Hyviä jatkoja, seurailemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joskus pitää tehdä ratkaisuja, oli kiva kokeilla jotain uutta joka jäi todella lyhyeksi.
   Kiva, että teitä on siellä kuitenkin <3

   Poista
 4. Olipa ikävää, ettei homma toimi. Mä mietin sitä Lemmikkiblogiportaaliin hakua joskus, mutta oon tyytyväinen, että hainkin Hurttahuoneelle.

  Totta on, ettei toimimattomalla portaalilla tee mitään. Vaikka portaalilta ei saisi "muuta" kuin mainosta, niin päivittämätön sivusto ei ainakaan tuo edes kovin hyvää mainosta. Jos Hurttahuone ei päivittyisi aktiivisesti, niin tekisin saman kuin sinä toisessa portaalissa. Mielestäni fiksu päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurttahuone toimii kyllä hyvin, mitä oon sivusta seurannu :) Kiva, että pääsitte mukaan sinne!

   On kyllä tärkeää, että sivuja päivitetään ja mun mielestä useiden kuukausien odottelu on liikaa. Ei materiaalilla niin väliä. Sain myös kommenttia, että eräs tuttu on käynnyt noita sivuja katsomassa ja ihmetellyt miksi ei päivity.

   Mietin pitkään onko tämä oikea vai väärä ratkasu, mutta tämä taisi olla ihan täydellinen ja tää sun kommentti varmisti sitä vielä enemmän. :)

   Poista
 5. Minä kiinnostuksella seurailin tuota portaalia silloin kun perustettiin, mutta vähän on ihmettänyt nyt kun on niin "kuollut".

  Me lähdettiin sen sijaan yhteistyöhön Faunattaren kanssa tuossa syksyllä, ns "Faunattaren bloggaajaksi" kun tykkäsin että yhteistyösopimus kaikkine kohtineen kuulosti hyvältä ja järkevältä. Tyytyväinen olen päätökseeni, toistaiseksi yhteistyö tuntuu kaikilta osin toimivan ihan hyvin vaikkei ihan hirveästi ole vielä yhteistyötä ehdittykään tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on kyllä jo menneen talven lumia. Mua harmittaa jokseenkin muiden bloggaajien puolesta, koska koko touhu on tosi epäreilua.

   Mua harmittaa syötävästi, kun en edes huomannut tuota Faunattaren kamppista ennenkun kaveri sano, että hänet oli valittu mukaan. Ois ollut kiva pyrkiä sinne :)

   Poista
 6. Hyvä ratkaisu sulta lähteä pois sieltä, kun ei homma toimi. Ehkä laittaisi pitäjän miettimään, kun porukka alkaa lähtemään portaalista pois. Itse en silloin hakenut lemmikkiblogeihin, koska en kerennyt huomata hakua. He sitten pyytelivät minua sähköpostitse, että alkaisin tekemään toimitukselle jotain diy-postauksia tietyin väliajoin. Kyselin, että mitä korvausta saisin niistä, niin vastauksena oli, että voisin saada blogille lukijoita, kun he löytäisivät blogini portaalin kautta. Kiitos, mutta ei kiitos. Myöhemmin hain hurttahuoneelle ja pääsinkin. Ja hurttahuoneella on riittänyt toimintaa ja on ollut tosi huippua olla osana sitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta kommentista! Toivon todella, että perustajat ottaisivat itsenään niskasta kiinni. En ymmärrä miksi pitää pitää tuommosta pakolla pystyssä jos ei kiinnosta :/

   Empä tiedä mimmosta "mainosta" olisit saannut, kun tuskin kovi moni jaksaa enää ehkes seurata koko sivua kun ei niitä päivitetä :D
   Kiva, että pääsit hurttahuoneelle mukaan, ja siellä toimii! Edelleen ihastelen niiden sivuja usein sivusilmällä, ja siellä on ollut kivoja haasteita.

   Poista
 7. Itsekkin löysin sinut blogiportaalin kautta! :) Minuakin ärsyttää se,että siellä ei päivitetä yhtään niitä sivuja. Saisivat VÄHÄN edes päivittää. Tietty ymmärrän että portaalin pitäjällä on oma blogi,hevoset,koulu yms.. en itsekkin kerkeäisi mutta,yrittäisin edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu :) Tuo on kyllä harmillista. Tottakai on omia juttuja ja pitääkin. Mutta tuommosessa portaalissakaan ei ole kyse vain perustajasta, tai tässä tapauksessa kahdesta. Mukana on monta bloggaajaa, jotka pistävät kaikkensa peliin ja tässä "palkka"? Odotan 5kk, että saadaan esittely sivuille. Meidän kaverilla on myös yo- kirjotukset meneillään ja silti keretään häntä näkemään useita tunteja viikossa. Ei mene kauaa kun muutaman blogin kerrallaan silloin tällöin linkittää esim. faceen. Tai jos tuo on niin "pakko pullaa" niin lopettaisi.

   Kiitos sulle kommentista, toivottavasti jaksat meitä seurata vielä vaikkei postauksiamme nähdä enää pitkää sivuilla. (Poistuvat kuulemma kuukauden päästä :D)

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !