tiistai 29. maaliskuuta 2016

Veljekset

Winterwolf``s Ferris RAMONEN & Winterwolf`s Porthos OSKARI

Sain lauantaina otettua veljeksistä uusia kuvia. Jo yksi fretti kuvattavana on haastavaa, voitte vain kuvitella mitä kahden fretin kuvaaminen on. Sain kuitenkin pojista yllättävän hyviä ja kivoja kuvia. Sain kuvaustilanteessa idean, että voisin hieman kirjotella pojista juttua. Mitä samaa ja mitä eriä.

Ramonen täyttää tänä vuonna 5-vuotta ja Oskari 2-vuotta. Pojilla on sama äiti, Xana. Mutta eri isät, Ramonen isä on Dastan, joka on alunperin Virosta. Kun taas Oskarin isä on Roope, joka on tuotu Ruotsin maalta. Pojat ovat kummatkin saman värisiä. Ramonen oli meille tullessaan paljon tummempi, kun nyt ja iän myötä vaalentunut todella paljon. Oskarikin on jo huomattavasti vaaleampi, kun tullessaan meille.

Pojat ovat kummatkin tulleet minulle kodinvaihtajina. Ramonen noin kolmikuisena, ja Oskari noin puolivuotiaana.

Oskarille laitettiin kiiman alettua ensimmäisenä keväänä implantti, kun taas Ramonen on leikattu vuonna. 2012 ensimmäisen kiiman yhteydessä.
Pojat ovat olleet pentuina todella erillaisia. Ramonen oli leikkisä, mutta todella kiltti. Hieman sellainen pullamössö poika, joka valloitti kaikkien vierailijoiden sydämmet lepposuudellaan. (Noina aikoina meillä asusti vielä Fria neiti, joka oli hieman tuittupäisempi)
  Oskari taasen oli todella paljon erillaisempi. Alussa oli puolin ja toisin luottamuspulaa(Omistajalla ja Oskarilla), mikä on tietysti ihan loogista ennen parempaa tuttavuutta. Oskarin kanssa alussa perustoimenpiteetkin olivat vaikeita. Poika ei selvästi luottanut ihmiseen, tai hyvin vähän. Saimme paljon hammasta, lukkopurennat tulivat tutuksi, ja saimme opetella elämään täysin erillaisen eläimen kanssa johon olimme tottuneet. Oskari oli myös todella paljon leikkisämpi, kun veljensä.
Painoerot ovat huimia. Siinä missä Ramonen painoi talvella reilu 1600g, Oskari hipoi hieman alle 1100g paikkeilla. Ramonen oli toisen kesän jälkeen myös todella laiha, ja muistuttaa vanhoissa kuvissa tämänpäivän Oskaria. Toivon, että Oskari saa myös jossain vaiheessa lihaa luiden ympärille, tämä vaihe tapahtui Ramonella toisen kesän jälkee.
Oskari on paljon ilmeikkäämpi ja persoonallisempi olemuksellaan, kun Ramonen. Tämän olen vasta pikkuhiljaa ymmärtänyt. Oskari välillä maiskuttaa, vaikkei mitään olisi syönnytkään, näyttää erillaisia ilmeitä, liikkuu hassusti, ja tekee mitä kummallisempia loikkia. Ramonen on enemmän jalat maassa tyyppiä, se voi katsella kun muut leikkii. Välillä mennä mukaan, muttei todellakaan pysty samanlaisiin loikkiin kuin veljensä. Ramonen viihtyy paremmin sylissä, kun Oskari, mutta silloin kun Osku haluaa olla paijattavana se myös pysyy siinä. Oskari on siis paljon veikeämpi otus, kun Ramonen. Luonteet eroavat todella paljon.
Siinä missä uskallan antaa myös vieraalle Ramonen syliin, toitotan ihmisille ettei Oskari välttämättä ymmärrä kovin hyvin vieraita ja saattaa täten näykkästä. Meille omistajille tuo on oikein kiva poika, joka leikkiessään tai muuten voi silloin tällöin näykkästä, mutta näykkäseminen ei ole kova. Vieraiden kanssa ongelmaa on ollut alusta saakka ja loppua ei näy, monet pelkäävät tai välttelevät Oskaria, koska suurin osa vieraistamme on saannut useaankin otteeseen Oskulta hammasta vielä tänäpäivänäkin. (Kaverit, sukulaiset)
Pojat ovat todella rakkaita meille, ja olemme todella onnellisia kun saimme mahdollisuuden tarjota veljeksille loppuelämän kodin. On hienoa saada olla osa näiden pikku kärppien elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !