maanantai 11. heinäkuuta 2016

Testissä; OverZoo - Ear Wash

Joku on ehkä hoksannutkin jo, että blogimme tekee yhteistyötä Faunatar ketjun kanssa. Tämä näkyy mm. blogimme sivussa olevalla Faunatar logolla.
Saimme testiin kolme eri tuotetta, kaksi freteille ja yhden liskoille. Tässä postauksessa tutustumme korvanpuhdistus aineeseen.

Kun mietin eri tuotteiden väliltä, mitkä haluaisin meille testiin, huomasin Eveliinan kirjoituksen Suomen Frettiliiton face sivuilta. He olivat käynneet Kasperi fretin kanssa eläinlääkärillä, kun eläin oli tiputtanut vielä karvanlähdön jälkeen karvoja (=purrut niitä katki), sekä ihossa oli näkynyt siellä täällä oransseja laikkuja. Eläinlääkärissä selvisi tämän johtuvat korvien kutiamisesta.
Kun korvatopsilla putsaa eläimen korvaa vaikku voi tunkeutua korvan sisälle, joka aiheuttaa korvissa vaikun lisätuotannon, jotta vaikku työntyisi korvasta pois. Topsipuikolla putsaessa vaikku voi työntyä syvemmälle ja tästä seuraa korviin muodostuvt erillaiset bakteerit ja lopulta tulehdus.

Itse olen aina käyttänyt topseja kun olen putsannut frettien korvia, mutta tuon kirjoituksen myötä heräsin itsekkin kuinka vakavasta asiasta voi olla kyse. Aijon kuitenkin jatkossakin käyttää korvatopseja mm. näyttelyissä ulkokorvan puhdistukseen, mutta muuten jätän puikot suosiolla pois jotta voidaan välttyä tämän kaltaisilta ongelmilta.
Faunattaren esittely tuotteesta: Nestemäinen liuos koiran ja kissan korvien puhdistukseen. Ksyleeni irrottaa tehokkaasti korvavahaa korvakäytävästä ja glyseriini ehkäisee kutinaa kosteuttaen ihoa. Luonnolliset kasviaineet ehkäisevät tulehduksia ja mentoli rauhoittaa ihoa.
Hinta 50ml 8,90€
 Tuotteen tuoksu on mielestäni hieman vahva, mentholin tuoksu tulee vahvasti esille, sekä omaan sekä avopuolisoni nenään haju muistuttaa myös jonkin verran maalia. Pullon koko on hyvä, kulkeutuu mukavasti pienessä tilassa eri paikkoihin.
Kokeilin tuotetta Oskarille ja Ramonelle. Oskarin korvat ovat pienet, ja korvakäytävän edessä on pitempiä karvoja, Ramonella on taas isommat, sekä "avarammat" korvat. Varsinkin Oskarin korviin tuotetta oli hieman vaikea saada, mielestäni pullon suu ei sovi ehkä parhaiten pienempien eläimien korville. Jonkinlainen pitempi putkilo voisi helpottaa tuotteen osumista oikeaan kohtaan.
Käyttö on mielestäni yksinkertaista; Ainetta muutama tippa korvaan, jonka jälkeen hierotaan hieman. Tämän jälkeen eläimen tulisi ravistaa päätä, joka meillä ei toteutunut, mutta vaikkua alkoi heti kulkeutua ulos korvasta. Vaikun puhdistin vanulapulla. Puhdistuaine muuttaa sen verran näyttelyiden kannalta korvien putsaamista, ettei tätä kannata käyttää välttämättä näyttelypaikalla, juuri ennen arvostelua. Koko korvan putsaantumiseen menee hetki, joten tämä kannattaa tehdä mielellään pari päivää ennen, ja tarpeen tullen putsata paikalla vain ulkokorvan.

Kaiken kaikkiaan pienistä puutteista huolimatta, olin tyytyväinen tuotteeseen ja voisin kuvitella ostavani sitä myös tämän pullon loputtua lisää. Lupasi korvat puhtaiksi = teki sen.

Kijoitus on tehty yhteistyössä faunatar ketjun kanssa.
Kasperin blogiin pääset tutustumaan tästä.

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että tämä vaikutti toimivalta :) Itsekin on miettinyt asiaa tuon Eveliinan kirjoituksen jälkeen, ja meillä on myös yksi korvanputsausaine ollut hankittuna, mutta se ei ole ainakaan meidän käytössä tuntunut kyllin tehokkaalta. Niin nyt on sitten mietitty, mitä koitetaan seuraavaksi. Tässä kyllä tuo pullon suuosa vähän mietityttää, että kuinka helposti sen aineen tosiaan saa sinne korvaan, kun Snurrellakin korvakäytävät ovat niin pienet ja neiti ei yhtään tykkää kun korvia hoidetaan. Mutta ehkä tätä silti uskaltaa testata, jos se kerta tuntuu hoitavan sen tärkeimmän, eli irrottavan hyvin vaikkua.

    http://paarynaelain.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Henna kun kirjoitat tärkeästä asiasta!

    Meillä eläinlääkäristä mukaan saatu OTOACT on ollu hyvä. Siinä on pullossa nokka, jolla on helppo tähdätä korvaan. Se tuoksuu miedolle, hieman aurinkorasvan tyyppiselle. Ell suositteli sitä sen mietouden vuoksi. Useat perus putsaus aineet kuulemma ärsyttävät korvaa. Suositteli jopa, että voi kokeilla omaan korvaan ja jos tuntuu inhottavalta, niin älä laita lemmikillekkään!
    Omaan korvaani en ole lorautellut, mutta eron voin kertoa esim. Maxim sarjan perus kissan ja koiran puhdistusaineeseen: Fretit selvästi väistelevät annostelu tilanteessa enemmän ja raapivat myös korviaan sen jälkeen. Otoactin jälkeen meno jatkuu samanlaisena kuin ennenkin! :)

    Helpotuksena voisi tuohon pulloon olla perus lääkeruisku, johon aineen imaisisi. Aluksihan koko homma on hieman hankalaa ja tuntuu tehottomalta, mutta toimii. Korvia ei raavita enää ollenkaan ja ulos työntyvä vaikkukin on laimeamman väristä ja koostumukseltaan kevyempää :)

    www.rosvokopla.blogspot.fi

    VastaaPoista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !