tiistai 16. elokuuta 2016

TerraBark- Yhteistyössä Faunatar

Vähän erillaista tekstiä tällä kertaan. Saimme yhteistyökumppaniltamme Faunattarelta myös harjasgekko Räpsylle testiin pohjamateriaalia. 
Aiemmin meillä on käytetty turvetta. Mutta huomasimme, ettei se kovin hyvin pidä kosteutta vaan kuivuu todella nopeasti, vaikkakin sumuttelemme terraariota, ja kostutamme pohjamateriialia säännöllisesti.

Olin siis todella innoissani, kun kuulin, että voisimme saada kokeiluun hieman erillaista materiaalia. Kyseessä on JBL TerraBark, joka on hakkeen tyylistä, ja mielestäni helppo käyttää. Aiemmin meillä ollut "palikka turve", joka täytyi ensin liuottaa ämpärissä veden kera, jotta siitä tuli valmista terraan laitettavaksi. Tämä oli toisinaan aika sotkuista hommaa, joten olin huojentunut miten helppoa tämän TerraBarkin kanssa oli. Säästyimme siivouksilta, eikä kyseinen tuote levinnyt ympäriinsä.

Kun tutkin haketta ensin kädessäni huomasin sen pöllyävän todella paljon, kerkesinkin jo ehkä hieman säikähtää mitä tästä oikein tulee. Kostutimme kyseisen tuotteen kunnolla, ja ilokseni huomasin kuinka kivan tuntuista pohjamateriaali oli. TerranBark miellytti myös silmää, enemmän kun edellinen turve. Pussista riitti myös kivasti koko terraarioon.

Pohjamateriaali on nyt hetken meillä ollut käytössä, enkä löydä tästä pahaa sanottavaa. Hake pitää todella hyvin kosteuden, mikä yllätti minut. Ei ole sotkenut, ja on muutenkin pysynyt käytössä kivan näköisenä.

Voin siis ilomielin suositella kyseistä tuotetta, meillä tämä jää ehdottomasti käyttöön myös jatkossa. Kyseistä tuotetta saa Faunattaresta 14.95e/5litraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !