sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Itkuja ja onnenkyyneliä

Pieni blogi tauko on tehnyt hyvää, ja nyt ollaan tämän kanssa taas valmiita uuteen nousuun. Viime vuoden loppu oli minulle yksinkertaisesti henkisesti niin raskas, etten löytänyt mitään kunnollista intoa tälle blogille. Olin taas samassa tilanteessa, kuin kolme vuotta sitten. Seurasin kuinka rakas ihminen kuihtui nopeasti pois silmien edessä, olin mukana hautajaisissa, ja yritin olla tukena vaikka olin itsekkin niin rikki ja väsynyt. Monta kertaa mietin tätä blogia, mutta päätin, että tämä kyllä odottaa sen aikaa, että oma henkinen ja fyysinen jaksaminen riittää muihinkin kuin pakollisiin juttuihin.
  Nyt näin pienen alkuselittelyn jälkeen voidaankin jatkaa siitä mistä tulinkin tänne kertomaan nimittäin meidän alkuvuodesta.

Alkuvuosi on fretti puolelta ollut erityisen kiireinen, neljä näyttelyä ja yksi fretti esittely takanapäin ja ensimmäinen tämän vuoden näyttely putki pulkassa. Wuhuu!

Tammikuussa olimme kahdessa näyttelyssä, ensimmäinen oli Fantastic Ferret goes Disney World jonka järjestämiseen hyppäsin itsekkin mukaan loppu vaiheessa. Tuomarit tulivat Tanskasta ja Latviasta. Koko viikonloppu oli todella kiireinen ja väsymykseltä ei vältytty. Meidän poppoosta Jax sijoittui luokkansa kolmanneksi.

Yksi viikonloppu oli välissä, jonka jälkeen matkasimme Viroon näätä naisten kanssa. Tämä oli ensimmäinen ulkomaan näyttely omien kanssa.
Tuomareina olivat Riikka Piispa Suomesta, sekä Christina Steensbro Taskasta. Tämän näyttely päivän tulen varmasti muistamaan vielä pitkään, onnenkyyneliä ei puuttunut, kun Ramonen oli paras muun värinen, luokan 3 (veteraani urokset ja naaraat), sekä BOS. (Vastakkaisen sukupuolen paras). Koskaan ei meidän näädät ole sijoittuneet isoimmille sijoille, enkä olisi voinnut uskoa näkeväni tämän päivän.


Helmikuun 4.päivä matkasimme Raisioon, jossa järjestettiin West Coast Winter Ferret Show. Tuomarit olivat tulleet Venäjältä, ja odotinkin mielenkiinnolla heidän arvostelu tyylejään. Väsymys ja päänsärky oli mukana päivässä, ja mietin miten ihmeessä olin ollut niin tyhmä, että olin buukannut meille joka viikonlopulle jotakin. Mukana oli kaikki muut paitsi Oskari. Palkintojen jaossa taas suu kloksahti auki kun, Jax sijoittui luokkansa 1, oli paras juniori ja BIS. (Näyttelyn paras)
Vasemman puoleinen kuva (c) Lisa Hyöky

Alkuvuoden näyttely putken viimeinen näyttely Valentines Ferret Show järjestettiin Viialassa. Tuomarit olivat Unkarista.
Jax sijoittui luokkansa 2 ja oli paras soopeli, Aava luokkansa 3, Koda oli luokkansa 2 ja paras albiino.
Saattaa olla, että tämä näyttely oli Kodan viimeinen ainekin hetkeksi. Katsotaan loppuvuodesta uudestaan, jos ottaisin pojan johonkin mukaan. Kodalla on selkeästi stressi maha, joka oireilee löysempänä kakkana aina kun lähdetään näyttelyihin tai muihin tapahtumiin kuten esittely päiville, vaikka kotona vatsa olisi ollut normaali. Ehkä vielä, ehkä ei, aika näyttää.
Kuvat (c) Saara Liiman2 kommenttia:

 1. En tiennyt, että frettimaailmassakin on näyttelyitä. Toisaalta en kyllä yllättynytkään tästä tiedosta. Hauska lukea välillä hieman "erikoisemman" lemmikin blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on mennyt tämä kommentti ihan sivu suun, (niinkuin kaikki muutkin :D). En ihan vielä handlaa tätä uutta bloggeria.
   Suomessa ja ulkomailla järjestetään useita näyttelyitä vuodessa :)
   Kiva kuulla,että olet viihtynyt blogimme parissa!

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !