torstai 15. helmikuuta 2018

Sydänlääkettä ystävänpäivään

Oskari on laihtunut viime aikoina jonkun verran, normaali paino on nyt talvella ollut n.1100-1200g välillä. Kyseessä on pieni uros, joten painon putoamisen pystyi tuntemaan helposti kädessä pitäessä.
Ruokahaluttomuutta on myös ollut, mutta poju ei ole muutenkaan ollut kova syömään, nyt kuitenkin tilanne oli se, että kotona tehtiin jauhellihamössöjä erillaisten lisien kanssa ja syötettiin lusikalla kun mikään ei meinannut maistua.
Oskari on normaalisti todella aktiivinen hyppyrotta päivästä toiseen, mutta nyt pedit olivat kahlinneet pojan unentielle, joka jo itsessään oli selvä hälyytysmerkki.

Päätimme varata ajan Linnunmöestä, koska selvää nousua ei näkynyt pojun voinnissa. Koska itse olin taas iltavuorossa lähti Tomi eilen käyttämään Oskaria vastaanotolla.

Toivoin kovasti, että jokin selitys löytyisi käytökselle ja laihtumiselle. Toivoin ohimenevää mahapöpöä, tai huonoa hammasta jonka voisi poistaa. Olin kuitenkin miettinyt myös muita kurjempia vaihtoehtoja, jotka mielelläni olisin pyyhkinyt vain mielestäni pois.

Lääkäri oli tutkinut Oskarin eikä huomannut vatsaontelossa mitään, ei hampaissa. Kunnes oli kuunnellut sydämmen. Sydämmen jossa ei kuulunut sivuääniä, mutta joka sykki epätasaisesti, sen lisäksi että syke oli ollu normaalia alhaisempi. Lääkäri päätti määrätä Oskarille sydänlääkkeet, ja uuden kontrolli ajan 1-2viikon päähän. Mikäli vointi muuttuu huonompaan, menemme klinikalle jo ennen kontrolli aikaa.
Tuntui kun matto olisi vedetty jalkojen alta, Oskari on yksi niistä freteistä joista olen kuvitellut ettei mitkään kivet tai männyn kävyt voi hidastaa matkaa.

Olen kuitenkin helpottunut siitä, että saimme selityksen käytökselle, emmekä joudu olemaan epätietosuudessa. Osa minusta on kuitenkin todella surullinen, etten tajunnut tätä aikaisemin, ja viennyt Oskaria jo kauan aikaa sitten lääkäriin.

Toivoin niin kovasti, että lääkkeet auttaisivat ja Oskari saisi voimia tuleviin päiviin ja vuosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !