tiistai 20. helmikuuta 2018

Fretti vihko - esittelyssäKerroin aiemmassa kuukauden-tiivistelmä kirjoituksessä, että olen ottanut täksi vuodeksi meille käyttöön vihkon, koska blogiin raapustamani "kulut" osio ei oikein toiminut.
Unohtelin merkata suurimman osan kuluista, enkä ole kovinkaan tarkka kaupassa jotta muistaisin ottaa kuitteja ostoksista, taikka säästelemään niitä lompakossa.
Pelkkä kulujen täyttäminen vihkoon tuntui tylsältä, ja olin katsonut jo monelta youtubettajalta ja pinterestistä erillaisia bullet journal ideoita. Yleensä ihmiset tekevät niitä itselleen, mutta itselle tuli tästä idea, josko tämä toimisi myös freteillä. Tämä tulee myös auttamaan minua, kun rustailen vuoden lopussa vuosi koostetta, tai kirjoittelen kuukauden tiivistelmiä.
 Meidän vihkosta löytyy ensimmäisiltä sivuilta sisällysluettelo. Ajattelin tehdä itse vihkoon sivunumerot, ja näin on nopea löytää jos jotakin tarvitsee ja äkkiä, varsinkin kun vuosi etenee, tulee sisältöäkin enemmän.
En ole kovinkaan lahjakas piirtäjä, tai ideoimaan erillaisia juttuja, mutta Pinterestistä on löytynyt todella kivoja kuvia ja ideoita kun kirjoittaa hakusanoiksi esimerkiksi Bullet Journal.
 Koska halusin vihkoon myös muuta sisältöä, kun pelkät kuukauden koosteet ja menot. Loin oman sivun tavoitteille ja toiveille. Tälle sivulle voin myös lisätä myöhemmin vuoden mittaan ideoita ja juttuja, sitä mukaa kun niitä tulee.
Tämäkin sivu olisi voinnut olla kivempi, mutta jostain syystä alkuhuumassa tein mitä päähän juolahti. Tämä on ideanan kiva siitä, että myös myöhemmin voin lisätä erillaisia koristeita, tai töherryksiä sivuille. Kaiken ei tarvitse siis heti nyt olla valmista.

Tammikuusta aloitettiin. Kyseinen sivu ei ole täysin omaan mieleeni, ja aluksi sivulla lukikin vain kuukauden nimi, kun inspiraatiota ei löytynyt. Myöhemmin kuukauden aikana kuitenkin lisäsin erillaisia juttuja kuukauden "etusivulle".
Tammikuun pääväreiksi halusin ottaa siniset sävyt, ollaanhan me talvessa. Ja talvesta tulee mieleen sininen jostakin syystä.
Halusin vihkoon kalenterinäkymän, johon voin merkata mm. Aavan laserhoidot, eläinlääkäri ajat, tapahtumat. Eräpäivät mm. näyttelymaksuille, ja muuta tärkeää.
Helmikuusta löytyy mm. Oskarin lääkkeen alotusaika, linnunmäen eläinlääkäri ajat, sekä NäätäHässäkän eräpäivät.
Koska tilaa vielä jäi lisäsin kuukausi näkymä sivuille vielä blogille oman kohdan, johon voin laittaa ideoita. Kaikkeahan en toki viime kuussa kerinnyt toteuttamaan, mutta näistä voi ottaa vinkkiä myös myöhemmälle ajalle.
Kyseiseltä aukeamalta löytyy myös kulusivut, johon olen ainekin vielä toistaiseksi muistanut merkata kaikki kulut joita meille on kyseisenä kuukautena tullut.
Olen jakanut kulut kolmeen eri kategoriaan, ruoka menot, eläinlääkäri, sekä muut. Toki toivoisi, että varsinkin eläinlääkäri kuluja ei tulisi, mutta eniten itseä kiinnostaa "muut osio", sillä olen heikkona ostamaan eläimille kaikenlaisia tavaroita, jotka eivät ole ehkä niin tarpeellisia kun tavaraa on vuosien mittaan muutenkin kertynyt todella paljon.
Kuukauden viimeisille sivuille, halusin tiivistelmä sivun joka auttaa minua saamaan koko kuulta kunnollisen näkökulman. 
Toivoisin voivani kirjoittaa joka kuukaudelta, edes joitain pieniä kivoja juttuja sivuille, jotka jäävät sitten myöhemmälle ajalle muistiin. Koska aina voi sattua ja tapahtua, laitoin sivuille myös ei niin kivoille jutuille omat sarakkeet.
Edelliseltä sivulta näkyikin jo kuukauden menot, mutta halusin vielä tehdä kooste kohdan myös niille. Jotenkin kummasti sitä huomaa miten paljon rahaa saattaa kulua, kun seuraa kun palkki palkilta värittyy.
Viimeiselle sivulle olen koonnut vielä näyttely tuloksia, näillä ei nyt ole niinkään väliä, mutta tuo kivaa täytettä vihkon sivuille, ja loppuvuodesta on kiva katsoa missä olemme olleet ja miten on mennyt. Näyttely tuloksia toki ei joka kuukaudelle tule, kun näyttelyitä on vain tiettyinä aikoina. 

Olen ollut todella tyytyväinen tähän mennessä, että otin vihkon käyttöön. Olen saannut parempaa kuvaa mm. menoista, sekä saannut itse myös pienen harrastuksen. Vaikken olekkaan kovin lahjakas kuvataiteellisesti, on vihkon täyttö iltaisin rauhottavaa hommaa johon lumoutuu ihan kokonaan. 

Seurataanko teillä eläimien kuluja, jos seurataan miten olette toteuttaneet sen? 
Seuraa meitä myös instagrammissa @Naataklaani

2 kommenttia:

 1. Kiva kun esittelit! Mulla mielessä laatia matkabujo, mutta ideat hakusessa kanssa. Enemmän perinteistä muistikirjojen täyttelyä esim. blogi-ideoiden suhteen.

  Mulla on kaksi kotikissaa, joten suuria summia ruoan ja hiekan ohella ei juuri kulu, kun ei ole näyttelymenoja eikä onneksi ole ollut juuri lääkärikulujakaan viime vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta tuo matkabujo. Oon tykästyny ihan tosi paljon tähän vihkoon, ja ainekin toistaiseksi oon muistanut ahkerasti täyttää sitä :)

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !