keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Miten meillä asutaan - esittelyssä frettien huone

 Edellisestä huone kirjoituksesta on mennytkin jo aikaa. Näätähuoneen suunnittelu kirjoituksen voit lukea tästä, ja ensimmäisen huone postauksen tästä.

Paljon on muuttunut, mutta paljon on myös säilynyt entisellään.
Pohjustuksena kirjoitukselle, asumme siis avopuolisoni kanssa 59neliöisessä kaksiossa, josta olemme pyhittäneet freteille makuuhuoneen.
Meillä on siis makuuhuone-olohuone samassa, ja olemme kokeneet tämän toimivaksi ratkaisuksi. (Vaikka isompi asunto houkuttelisikin, oman makuuhuoneen toivossa).

Kaiken kaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen, että päädyimme frettien saavan makuuhuoneen.
Huoneen on saannut sisustaa täysin näätien mukaan, ja tilasta on saannut tehtyä mahdollisimman turvallisen.

Meillä fretti huoneessa on vain yksi kaappi, joka on koitunut ongelmaksi, sillä tavaraa on näiden melkein 7.vuoden aikana kertynyt niin paljon, ettei kaikki roina valitettavasti mahdu näätähuoneen seinien sisälle, vaan jo heti meille ovesta sisääntullessa tulee vastaan mm. playpeni. Vaatehuoneessa on kasat bokseja, ja erillaisia vilttejä, petejä ja muita tavaroita joita emme juuri sillä hetkellä tarvitse. Tulevaisuudessa, kun aika koittaa tästä asunnosta siirtyä isompaan, toivoisin että uudessa kodissa olisi hieman enemmän säilytystilaa.

Kaapeista meiltä löytyy mm. leluja (koska näyttelyistä on näitä tullut voitettua niin paljon, ei kaikkia voi mitenkään pitää huoneen puolella), vilttejä, petejä, riippukeinuja. Hoitotarvikkeita kuten korvahuuhdetta, kynsisakset, desifiointi ainetta, tassuvahaa, korvatopseja ja pesuaineita. Kansioista löytyy jokaisen fretin kauppakirjat, sekä satunnaisia kunniakirjoja. (Pakko myöntää olen hieman "laiska" laittamaan kansioiden väliin papereita, ja tämän vuoksi kirjoitankin jokaisen ruusukkeen taakse sijoituksen ja paikan, jos joskus tulee tilanne, että haluaisi tutkia ja muistella näyttely menestyksiä paremmin).
Pelletit säilytämme ikena tynnyrissä, joka sekin löytyy "meidän puolelta". Ainoastaan satunnaiset pienet pussit eksyvät kaappiin.

 Meidän huoneen väriteemana on vaaleanpunainen/pinkki, valkoinen ja harmaa, minkä voikin ehkä kuvista päätellä. Halusin mahdollisimman neutraalit värisävyt huoneeseen, sillä meille kotiin tultaessa näätä huone on todella keskeisellä paikalla, ja tykkään siitä että huone näyttää kivalta, myös muiden kun itseni silmistä.

Vessalaatikoita huoneesta löytyy yhteensä 4kpl. Yksi ikena sängynaluslaatikko kaapin edestä, josta on leikattu pieni pala pois, jotta laatikkoon on helpompi mennä. Yksi löytyy huoneen nurkasta, kyseisen vessa laatikon alta löytyy pentualusta ja sen alla vielä mukana tullut pentualustan suoja, tämä on ollut meille todella hyvä ja toimiva ratkaisu, sillä jostain kumman syystä nurkkavessaan on kovin hankala osua.
Kaksi laatikkoa olemme sijoittaneet häkkiin, toinen on alimmassa kerroksessa, josta löytyy myös pentualusta, sekä suoja, ja toinen on "ensimmäisessä kerroksessa". Jostain syystä meillä aina tehdään tarpeet tuolle toiselle tasolle, vaikka siinä olisi pehmusteita, joten päätin väsätä siihen tason kokoisen vessalaatikon, jossa on reikä ulostuloa varten.

 Iso osa tavaroista on joko ostettu käytettyinä, tai voitettu näyttelyistä. Mm. kuvassa oleva ruokakuppi, pöllötunneli ja riippukeinu ovat palkintoja. Harmaan maton olen ostanut Tokmannilta, ja pinkki pitkä matto on saatu kasvattajalta. Pinkki lelukori on Kärkkäiseltä, pitkän putken joka menee häkin alta K-raudasta, puusänky on kaverini papan tekemä. Häkki on ostettu myös käytettynä muutamia vuosia sitten ja se olisi tarkoitus tulevaisuudessa maalata, sillä edellinen omistaja oli säilyttänyt sitä osakseen ulkona, ja häkki on joistain koti ruostunut hieman.
 Osa palkinnoista on sijoitettuna hyllyn alle, mutta koska niitäkin on alkanut tulemaan yllättävän paljon halusin ruusukkeille hieman erillaisen säilytys ratkaisun. Meillä on joka paikassa valkoiset seinät, ja mielestäni näätähuoneessakin kaivattiin jotakin täyttämään niitä, päädyin tekemään kanaverkosta, ja puista kehykset, johon kiinnitin ruusukkeita. Olen ollut näihin todella tyytyväinen. Nämä oli suhteellisen helppo tehdä, eikä paina paljoakaan joten on myös helppo kiinnittää seinälle.

Kaiken kaikkiaan olen tällä hetkellä todella tyytyväinen miltä meidän huone näyttää, ja kuinka viihtyisä se näätien mielestä on.

Millaisia tiloja teillä on eläimille? Oletteko joutuneet tekemään erikoisratkaisuja? 

4 kommenttia:

 1. Ihana huone! Näyttää hyvin viihtyisältä näädille ja ihmisen silmään tuo sisustus on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Ainekin toistaseksi näädät on viihtyneet hyvin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Oon myös tyytyväinen tällä hetkellä huoneeseen :)

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !