maanantai 27. elokuuta 2018

Testissä Tehotuote

* Tämä kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Tehotuotteen kanssa, en hyödy rahallisesti kirjoituksesta, mutta olen saannut postauksessa mainitsemani tuotteet tätä kirjoitusta vastaan*

Kahdeksan fretin taloudessa on siivousliinat, pesuaineet, vesi, pesuämpärit, rätit, sienet ja pyykkäys tullut erityisen tutuksi.
Meillä siivotaan fretti huone vähintään kerran viikossa perusteellisesti, eli tavarat nostellaan pois, mahdolliset matot laitetaan pesuun, lattiat imuroidaan ja mopataan. Tämän lisäksi useita kertoja viikossa joudumme käymään yksittäisiä kohtia huoneessa läpi.

Käytössä meillä on vessalaatikoissa ollut tällä hetkellä paperipelletti, sillä totesimme sen vähemmän sotkuiseksi vaihtoehdoksi puupelletille. Enää ongelmana ei niinkään ole siis liikkuva pelletti ja pöly, jota tarvitsee imuroida, vaan nimenomaan lattiat jotka tarvitsee puhdistaa.

Viime vuonna Nitron tultua ymmärsin, kuinka sotkusia fretit oikeasti voivat olla. Vaikka meillä oli jo ennestään 6 frettiä, kaikki osasivat ainekin suurinpiirtein täydellisesti käyttää vessalaatikkoa. Niinkun olen aiemmin blogissa kirjoittanut Nitro teki todella paljon asioitaan matoille ja kaikkialle muualle huoneeseen, kuin vessalaatikoihin. Tällöin meillä oli käytössä useat pesuaineet niin kaupoista, kuin eläinliikkeistä. Monenlaisia tuotteita on kokeiltu toisia paremmilla menestyksillä kuin toisia. Yleensä ongelmana on ollut, ettei vähänkään kuivuneet kakat ole lähteneet hyvin pois lattiasta, vaan paikkojen saaminen puhtaaksi ja raikkaaksi on ollut monen itkun ja tuskanhien takana.

Nitro onneksi lopulta oppi käyttämään suurimmaksi osaksi vessalaatikkoa, kunnes talouteemme muutti Toukokuussa pieni hybridi poika Rage, joka aloitti vielä pahemman shown. Ensin poika käytti hienosti vessalaatikkoa, ja ajattelin että vihdoin vältytään suuremmilta pissa ja kakkaralleilta. Kunnes Rage päätti laittaa siivottumuuden ihan toiselle levelille. Rage nimittäin lakkasi lähes kokonaan vessalaatikon käytön ja teki milloin minnekkin, missä nyt sattui sillä hetkellä hätä tulemaan. Mattoja meillä ei ole voitu käyttää normaalisti, ja siivouksesta alkoi tulla taas koko ajan enemmän ja enemmän tuskallista, kun muut huoneen asukkaat ottivat taas pojasta mallia. Tuntui että siivoomista alkoi olemaan enemmän lattioilta, ja pellettiä sai vaihtaa koko ajan harvemmin ja harvemmin.

Kesäkuussa huomasin Tammerferret näyttelyä sponsoroivan Tehotuotteen, jonka siivoustuotteista kiinnostuin heti, ja laitoinkin tilausta menemään. Keskustelin tuotteista erään fretti ihmisen kanssa, ja vakuutuin tuotteista heti. Toki minulla oli suuret, ja ehkä hieman jopa skeptiset odotukset tuotteesta, koska en ollut vielä löytänyt yhtään tarpeeksi hyvää pesuainetta meidän talouteen.

Aloitin testin yleispesuaineella, joka myös samalla desivioi. Ajatus desifioivasta pesuaineesta oli mieleeni, sillä siivouskohteeni oli lattia jossa oli useita huti kakkoja ja pissoja. Fretti huoneesta on kulku parvekkeelle, jossa käymme useita kertoja päivässä paljainjaloin, joten kaikki pöpöt liikkuvat jalkoja pitkin myös muuhun asuntoon.
Aloitin siivouksen pyyhkimällä ensin pahempia huteja pois lattialta. Yllätyin todella paljon, pesuaineen nimi ei turhaan ole tehotuote sen verran tehokas puhdistaja oli kyseessä. Mielestäni kakat lähtivät jopa ilman liuotusta paljon paremmin irti, kuin aiemmat käyttämäni aineet. Sain kuitenkin vielä vinkin sekoittaa tuotetta sumutinpulloon ja antaa hetki vaikuttaa kakkojen päällä, tämän jälkeen pyyhin märällä rätillä ja kaikki lähti todella hyvin ilman sen suurempaa hankkaamista, ja sitä kuuluistaa tuskanhikeä josta olen monesti sanonut.
Tuote on meillä tullut ihan jokapäiväiseen käyttöön, sillä pestään myös muut asunnon lattioista.

Ihanne pesuaine minulle on tarpeeksi tehokas, muttei liian tuju, sekä raikas tuoksu. Ja mielestäni kyseinen tuote on toteuttanut jokaisen kriiterini. Joka päivä käytettävässä sumutinpullossa, ei ole kovinkaan vahvaa ainetta, vaan olen laimentanut sen suhteellisen miedoksi. Sivuilla ohjeet ovat Desinfioivaan yleispuhdistukseen 1/2–1 dl/10l vettä, Desinfiontiin 2–3 dl/10 l vettä.

Toinen tuote jonka saimme testiin on Rasvanpoisto Citrus. Tuote on tarkoitettu hieman likaisempien ja rasvaisten pintojen puhdistamiseen. Otin aluksi testiin tämän tuotteen vessalaatikoille ja häkin muoviosille, sillä tuote tulee puhdistaa huolellisesti pois pyyhinnän jälkeen, eikä pesuainetta saa päästää kuivumaan. Tuote antoi todella raikkaan sitruksisen tuoksun, eikä kakka ja muut eritteet tuoksuneet alustoissa ja vessalaatikoissa yhtään läpi. Ainut miinus oli, että jostain syystä ainekin häkin mustiin suojiin, on jäännyt valkoisia laikkuja silloin tällöin, vaikka olen mielestäni suihkuttanut kaikki pesemäni asiat todella hyvin vedellä.
Meillä on toisinaan ollut ongelmana myös häkin takana oleva seinä, joka on osittain maalattu. Siihen jää todella hyvin kiinni kaikki, jos näätiä on esimerkiksi ruokailmessa häkissä. Kokeilin tuotetta myös seinien puhdistukseen, ja se toimi oikein hyvin, kunnes huomasin joistain kohti lähtevän hieman maalia, voi olla että minulla on ollut käytössä hieman liian tuju sekoitus tähän tarkoitukseen, tai seinillä oleva maali vain lähtee helpommin.

Kolmas tuote on pikapuhdistaja joka on meillä jäännyt hieman vähemmälle käytölle eläinhuoneessa. Pikapuhdistajalla olen pessyt enemmän keittiön lavuaareja, sekä vessan kromipintoja johon pesuaine on toiminut oikein hyvin. En kuitenkaan usko, että tästä tulee olemaan meille apua tulevaisuudessä näätähuoneen siivoukseen, sillä totesimme ensimmäisen yleispuhdistusaineen juuri täydelliseksi kokonaisuuden siivoamiseen. Pikapuhdistajassa on myös hieman pistävä ja voimakas tuoksu, vaikkakin se kuivuu todella hyvin ja nopeasti haihtumalla.

Kaiken kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt tuotteiden tehokkuudesta, ja niinkuin aiemminkin mainitsin tulee yleispesuaine olemaan myös jatkossa taloudessamme käytössä. Suosittelen ehdottomasti kaikkia hankalempien likojen kanssa kamppailevien kokeilemaan tuotteita, ja tutustumaan Tehotuotteen sivuilta myös muihin pesuaineisiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !