lauantai 11. tammikuuta 2014

Älä osta pimeää pentua !


Mantan blogissa on käynnissä erittäin tärkeä kampanja, puskakasvattajia vastaan. Tätä asiaa olen myös monesti viime vuoden aikana miettinyt. Mikä sai itseni ostamaan fretin jonka suvusta en tiennyt mitään, lukuun ottamatta terveyttä. Maksoin 200e pennusta joka ei ollut sirutettu eikä eläinlääkärin tarkastama. Joskus sitä oli sinisilmäinen eikä ymmärtänyt asioita. Mutta nyt muutaman vuoden jälkeen olen jo järkeentynyt, ja onhan myös mittariin tullut muutama lisävuosi itselleni, niin asioita ehkä ajattelee myös ihan eri tavalla kuin ennen. Tai ei ehkä, ajattelen monia asioita ihan eri kannalta kun ennen.
Kuvasta voisi lainata, että ostin sian säkissä. Fria oli todella vaikea fretti, puri kynsien läpi ja oli ihan mahdoton käsitellä. Fria myös kuoli 7kk ikäisenä, muttemme lähettäneet sitä minnekkään tutkimuksiin, kuoleman jälkeen lueskelin sairauksista ja myös minulle osa fretti ihmisistä sanoi että "oireet" viittasivat lymfoomaan mutta mitään varmuuttahan asiasta ei ole. Olen myös keskustellut kyseisen pennun muutaman sisaren omistajan kanssa, ja heillä on ollut myös terveyden kanssa joitakin ongelmia.
Emme tehneet mitään sopimuksia tytöstä, ja kun ilmoitin että tyttö on kuollut "kasvattaja" pyysi poistamaan netistä Frian kasvattajan kohdalta nimensä ettei itse saisi mitään paskanmyrskyä. Tätä asiaa en kuitenkaan tehnyt enkä vieläkään poista koska jos kerran haluaa pennut teettää niin pitää myös silloin seistä niiden takana. Kyllä sain vasta tarjouksen voisin saada halvemmalla pennun seuraavasta pentueesta, miksi tahtoisin toisen täysin paskan pennun ?

Oma kokemukseni olkoon teille muille opetukseksi, miettikää oikeasti mistä hankitte frettinne. Kannattaako todella ottaa netissä ensimmäiseen myynnissä olevaan fretti pentueen kasvattajaan yhteyttä, maksaa 350e pennusta josta et tiedä yhtään mitään. Vai ottaa liiton hyväksymään kasvattajaan yhteyttä, saat samalla hinnalla vastuunkantavalta ihmiseltä pennun joka on rekisteröity SFL, eläinlääkärin tarkastama, sirutettu, sekä suku on tiedossa ja yhdistelmä tarkoin valittu.

Kehoitan myös miettimään kodinvaihtajien tilannetta. On hienoa että ihmiset haluavat tarjota aikuisille freteille koteja, mutta kannattaa miettiä sekin asia tarkoin. Törmäsin ilmoitukseen jossa myytiin 350e leikkaamatonta/lantitonta naarasta jonka suvusta ei ollut tietoja, surullista mutta totta sen rahan mitä laitat frettiin et tule koskaan saamaan takaisin, et edes luopumis hetkellä. Tätä kannattaa myös kaikkien myyjien miettiä, mitä kannattaa pyytää siitä omasta fretistään.
Saman voin sanoa ostajia kohtaan, olen törmännyt muutamaan osto- ilmoitukseen myös "Ostetaan fretti mielellään mahd. nuori ja terve. Tulee hyvään kotiin. Ota yhteyttä". Mitä tälläisestä ilmoituksesta voi päätellä ? Onko hankintaa nyt tarkoin mietitty ? Mieti tarkoin, tutustu lajiin ja käy jossakin tutustumassa !

Jaathan kuvan myös omaan blogiisi, vaikket frettiä omistaisikaan ? 

<3 : Henna & Ramone

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, hiukan erilaista tekstiä kuin siltä Hennalta jonka joskus "tunsin"! Kovasti olet kasvanut, kaikkea hyvää sulle ja Ramonelle. :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Onhan tässä kohta mittariin tulossa 17v ja kun monien uusien ihmisten kanssa on saannut jutella ja tutustua niin aina oppii ja kun tosiaan järjellä ajattelee mitä muut ovat saanneet sillä että otti sen pennun kasvattajalta, terveen fretin itse sain Frian kanssa muutaman kuukauden! Seuraavan pennun otan ehdottomasti kasvattajalta ! Ja se onkin ollut jo mietinnässä ehkä keväällä 2015 :)

      Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !