keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Me muutetaan

Kerroinkin jo aiemmin, että meillä on toiveena muuttaa tänä syksynä uuteen isompaan asuntoon. Laitoin tori.fi sivustolle ilmoituksia, ja yritin itsekkin etsiä asuntoja. Muutamien kanssa jo viestiteltiin, mutta ei tärpännyt. Laitoimme alkuviikosta viestiä Tomin nykyiselle vuokranantajalle, olisiko hänellä kaksioita tai kolmioita vuokrattana. Häneltä löytyi kolme asuntoa, joita kaikkia kävimme tänään katsomassa.

Toiveena meillä oli, viihtyisän näköinen asunto, lasitettu parveke, tiskikone ja parveke mielellään kaksiossa makuuhuoneessa, josta tulisi frettihuone. Niin olisi helpoin ratkaista olohuoneen nukkumis, sohva ratkaisut.
  
Ensimmäinen oli todella pieni meille. Plussana oli lasitettu parveke. Miinuksia olikin paljon enemmän mm. amme vessassa, jonka lisäksi vessa oli todella pieni. Keittokomeroon mahtui vain yksi kerrallaan, ja seinillä oli paljon jälkiä. Vuokra olisi ollut vain 530e, mutta ei vain napannut.
  
Toinen vaihtoehto oli juuri remontoitu iso kaksio. Vuokranantaja kertoikin, että se on todella kiva asunto, mutta vuokra oli paljon suurempi kuin ensimmäisessä. Astuimme sisään asuntoon, edessämme oli pieni tila kengille ja ihana valkoinen huurre/kuvio ikkunallinen väliovi. Katsoin heti oikealle, josta näin keittiön ja suu meinasi loksahtaa lattiaan. Juuri sellainen keittiö jota olin toivonut, kaapistoihin oli myös piilotettu tiskikone joka tuli meille yllätykseksi sillä luulimme, että kaikki keittiön kaapit olivat vain säilytystilaa. Olohuone oli todella iso, ja meinasin jo säikähtää ettei asunnossa ole parveketta. Jatkoin kiertelyä ja pääsin makuuhuoneeseen, siellähän se parveke olikin. Toisen kerran suu meinasi loksahtaa lattiaan, kun näin parvekkeella olevan lasituksen. Vessa oli suht pieni, mutta sinne mahtuu ainekin jonkunlainen pesukone. Toivomisen varaa olisi, että pesutorni mahtuisi ovesta sisälle. Asunnossa oli juuri vaihdettu lattia, joka oli hieman harmahtava, sekä vaatehuone. Taloyhtiössä oli myös saunatilat, sekä pesutupa. Vuokra oli 680e

Kolmannen kohdalla aloinkin jo miettimään, mitä me enään kierrellään edellinen asunto tuntui jo omalta. Kävimme kuitenkin matkaan, ja vuokranantaja kertoi autossa, ettei tulevassa asunnossa ole parveketta ollenkaan. Siinä vaiheessa aloin jo miettimään että njääh ei ainekaan tätä. Viimeinen vaihtoehto olikin ihan kiva, ei ihan sitä mitä haettiin mutta siisti. Miinuksina oli tottakai pieni vessa, jossa oli amme sekä asunnossa ei ollut parveketta. Vuokra oli n. 650e

Näiden esittelyiden jälkeen ei varmastikkaan ole vaikea arvata minkä asunnon me valitsimme. Vuokra oli hieman korkeampi mitä olimme valmiita maksamaan, mutta tuo asunto oli ensimmäinen vastaan tullut joka tuntui omalta, ja viihtyisältä. Laitoimme jo tänään viestiä vuokranantajalle olisiko meidän mahdollista muuttaa syyskuun alussa toiseen vaihtoehtoon. Ja kyllä se kävi. Nyt meillä on asunto odottamassa, ja voin kunnolla alkaa suunnittelemaan meidän näätä huonetta. Laitan muutaman puhelimella otetun huonolaatuisen kuvan antamaan osviittaa tulevasta kodistamme.

Onko teidän lemmikeille suunniteltu portteja? Laittakaa kommentti kentään ehdotuksia. Näätähuoneeseen tulisi rakentaa kaksi porttia, sillä sinne pääsee keittiöstä, että asunnon "keskusta" kohdasta.1 kommentti:

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !