maanantai 28. syyskuuta 2015

Uusi perheenjäsen

Olemme Tomin kanssa puhuneet liskon hankinnasta jo pitkään. Muistelisin, että kaksi vuotta sitten aihe tuli kunnolla esiin. Kiertelimme eläinkauppoja, lueskelimme netistä tietoja ja etsimme kuvia. Mietimme eri lajien väliltä. Lajeja joita mietimme olivat mm. madagaskarin päivägekko, karolinan anolikset, harjasgekko ja kultagekko.

Nyt kun saimme isomman asunnon, aloimme taas kunnolla puhumaan liskon hankinnasta, vaikka olihan tuo ollut puheenaiheena jo pitemmän aikaa, mutta nyt virallisesti. Aloin kirjoittelemaan paperille ylös eri lajeista tietoa. Tomi oli ehdottomasti kiipeilevän lajin puolella, ja minä taas olisin voinnut ottaa myös maassa elävän, vaikka hieman.. (paljon) enemmän kiipeilevät lajit kiinnostivat. Surffasin netissä ja etsin ja etsin. Mietimme myös yksinään terraarion hankintaa niin, että ostaisimme liskon sitten ihan erikseen. Iloksemme huomasin herppinetin toria selaamalla, että pieni "1,5v harjasgekko etsii kotia". Luin tiedot, kaikki tavarat tulisivat mukana, ja aloin kirjoittelemaan myyjän kanssa. Huomenna taitaa tulla tasan kaksi viikkoa siitä kun ensimmäiset viestit kirjoittelimme. Lisko oli siis ns. "varattu", mutta ostajasta ei ollut hetkeen kuulunut. Niin päädyimme ratkaisuun, että lisko muuttaisi meille. Kävimme läpi vielä asioita mihin lisko on tottunut, ja kerroin ettei meillä ole aiempaa kokemusta liskoista. Kaikki perusasiat tulivat selviksi, ja vielä eilen hakiessa meille kerrottiin, että ongelma asioissa voi ottaa yhteyttä. Joka on mielestäni enemmän, kun kiva juttu. Jos tulee paniikki voin helposti viestittää vanhalle omistajalla miten tämä asia nyt menikään.

Tälle pikku pojalle emme ole vielä keksineet nimeä. Liskon mukana tuli l.45cm s.45cm ja k 60cm kokoinen terraario. Muutamat puu kiipeily/piiloutumis paikat, tekokasveja, (niin lasiin kiinnitettäviä, kuin pohjalle laitettavia), faunabokseja, jauhe ruokaa, vitamiinia, sekä kosteus ja lämpömittari. Ja muita sisustus juttuja.Tänään käytiin ostamassa terraarioon pohjamateriaali. Olen jo suunnitellut terraan vaikka mitä. Ja "sisustus" into vain kasvaa kun tiirailen matelijoille tavaroita myyviä liikkeitä netistä.

Lisko on alunperin ostettu ReptileManiacsilta ja on myös heidän oma kasvatti. Liskon mukana tuli myös alkuperäistodistukset. Hän on väriltään Buckskin ja kuoriutunut 22.10.2013.

2 kommenttia:

  1. Haha. Onpas veikeen näkönen otus tämä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aika mahtava :D Kiva katella kun illan tullen alkaa liikkumaan terraariossa :)

      Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !