tiistai 2. helmikuuta 2016

Tammikuu tiivistetysti

Kuukausi on taas hujahtanut todella nopeasti ohi silmien, ja muistin vasta tänään, että mun piti kirjoittaa teille kuukauden tiivistelmä. Tykkään hirveesti kirjotella näitä, ja harmittaa, että Joulukuu oli sellasta säätöä etten kuukauden tiivistelmää tullut. Tosin sillon kirjotin paljon viime vuoden juttuja kasaan.
Yritän taas ottaa tämän käyttöön, vaikka menisi muutama päivä "yliaikaa". Olen saannut teiltä niin kivaa palautetta, kun olen näitä tehnyt.
Uudet lukijat pääsevät myös mahdollisesti hieman helpommin kärrylle mistä on kyse, kun lukee muutaman tiivistelmän.

Ensimmäinen asia liittyy aika paljolti Joulukuun loppuun, mutta koska julkaisimme Instagram sivumme ihan viimesillä päivillä haluan muistuttaa siitä tässä.
 Olen nyt kuukauden päivät pitänyt freteillämme omaa instagram tiliä, yritän päivittää lähes joka päivä jonkun kuvan, joka liittyy näätiimme.
Kuvat voivat toinaan olla vanhempia jo blogissa nähtyjä tai ihan uusia.
Kuvat ovat kuvattu joko Canon 600D 50mm 1.8 tai Honor 7.
Olen muutamia videoita myös ladannut tuonne. Meidät löytyy nimellä naataklaani, kuvia löytyy #Näätäklaani
Yksi isoimmista asioista blogin kannalta oli "On aika kääntää uusi luku" kirjoitus. Tuossa postauksessa kerroin, meidän lopettavan Lemmikki blogeissa, joka on näin kuukauden jälkeen todettu todella hyväksi valinnaksi. Itseä stressasi ja ärsytti niin paljon bloggaajien kohtelu. Sivut eivät päivittyneet, eikä viestittäminenkään sähköpostitse toiminut/oli todella vaikea saada mihinkään vastauksia. Olin varautunut kamalaan kommentti ryöppyyn, jossa oltaisiin kritisoitu miten toin asian niin rehellisesti julki, mutta päinvastoin yksikään kommentti ei ollut negatiivinen. Oli huippu huomata etten ollut ongelman kanssa yksin, vaan monet muutkin olivat huomanneet samanlaisia asioita. Tammikuusta saakka olemme olleet taas yksityinen blogi, katsotaan mihin tästä vielä päästään.
Koda aloitti kiiman kunnolla, jonka vuoksi näätäklaani koki uuden jaon. Aluksi pidimme Kodaa Ramonen/Oskarin kanssa, ja toinen "kiimattomista" pojista oli Amelian kanssa. Kiima kuitenkin paheni, jonka vuoksi pojat eivät saanneet enää olla rauhassa, joten Koda vietti aikaa yksin. 9.1 kävimme laitattamassa Kodalle implantin, joka on pikkuhiljaa alkanut tehota. Amelian kanssa Koppis ei vielä saa olla, sillä Ama alottelee kiimaa ja Kodan pää menee siitä aivan sekasin, joten kahdessa laumassa mennään ainekin toistaiseksi. Tässä vertailin poikien kiimoja ja tässä kerroin kiiman alkaneen ja käynnistä eläinlääkärillä.
16 päivä olimme viettämässä näyttely päivää Vantaalla Fantastic Ferret Festivaalissa. Siitä en erillistä postausta tehnyt, sillä olin päättänyt viettää pitkästä aikaa näyttely päivän ilman kameran kantamista. Jokaisessa näyttelyssä, kun olen sitä kantanut mukanani, tuo sai olla poikkeus. Meidän fretit eivät pärjänneet tällä kerralla, mutta päivä oli muuten kiva, ja hieman erillainen minkälaisiin näyttelyihin olin aiemmin tottunut. Olimme pukeutuneet hieman paremmin ja oli siellä muutenkin pientä extraa.
 Viime viikonloppuna olimme lauantaina esittelemässä frettejä Faunattaressa, päivästä kirjottelinkin edellisessä postauksessa. Lähi viikkoina on myös sovittuna toisen liikkeen kanssa esittely päivä. Perjantaina meillä kävi Etelä-Suomen sanomien toimittaja, joka oli hieman erillainen kokemus monellakin tapaa, en ollut tottunut antamaan haastatteluita. Kerran meistä tehtiin juttu Olan extraan, mutta sain kysymykset silloin s-postiin ja vastailin sitä kautta.

Muutamia ostoksiakin on Tammikuussa tullut tehtyä, tilasin Unalta Latviasta itselleni uudet korvikset, ja fretti patsaan jota olen halunnut jo pitkään. Näihin ostoksiin meni 22e.
Freteille tuli ostettua muutamia nameja, hiiri peti, teltta, sekä nutriplussia. Näihin meni n. 57,40e.
Pellettiä tuli ostettua yksi säkki, joka maksoi 4,90e.
Ruokaa ostimme n.35kg, ja ne tulivat kustantamaan 103,42e
Kodan implantilla oli hintaa 128e

Tässä kuussa rahaa meni reilu 315e, joka ensin hieman kauhistutti itseä. Mutta sitten aloin miettimään, että ruokaan meni tuosta suuri osa, ja tuo määrä riittää tällä poppoolla hetken, myös Kodan implantti vei ison osan.
Tavaroita ei olisi tarvinnut ostaa, mutta bongasin zooplussan loppuunmyynnistä mm. hiiripedin, jonka olin merkannut bloginkin "Fretti huoneen suunnittelu" postaukseen. Nutria tuli hankittua, kun sain fretti esittelyn yhteydessä ostaa näädille tavaroita hieman halvemmalla. Ja kun tuo nutrikaan ei ole mitään erityisen halpaa, päätin käyttää tilaisuuden hyödyksi.
Jospa seuraava kuu yritettäisiin selvitä hieman pienemmällä budjektilla.

Tammikuun risut ja ruusut
+ Näätä tapahtumia.
+ Jatkoimme yksityisenä bloggaajana
+Uusia kokemuksia
- Säät olivat todella kylmät, joten ulkoilu jäi minimiin.
- Kiima lima tuli kylään, ja näädät ovat olleet erillään.

Helmikuun suunnitelmat/tavoitteet
- Kaksi näyttelyä 6.2 & 13.2
- Musti&Mirri esittely
- Yritän olla shoppailematta näädille ylimääräistä
- Joka viikko vähintään yksi postaus. Yritän pikkuhiljaa saada myös luonnokset valmiiksi, ja julkaistua toive postauksia.
- Blogiin tulossa arvonta.

2 kommenttia:

 1. Hei! Mites, eikös Amelialle suunniteltu pentuja täksi kevääksi? :) Onko miten menossa järjestelyt? Olisin ehkä ottamassa siitä pentueesta, jos niitä lapsosia tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Ei ole oikein mitään uutisia penturintamalta. Jos on jotakin kysyttävää kanttaa olla suoraan Lisaan yhteydessä :)

   Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !