perjantai 2. maaliskuuta 2018

HELMIKUU - TIIVISTETYSTI

 ELÄINLÄÄKÄRI JA TUNTEIDEN VUORISTORATA
  • Viime kuukausi oli yhtä mielen vuoristorataa. Meidän perheen freteistä kaikki ovat aina olleet suhteellisen terveitä, ottamatta huomioon muutamia flunssia ja pieniä mahapöpöjä joista olemme päässeet yli suurimmilta osin kotihoidoilla. Tottakai tiesin, että jossain kohti tätäkin harrastusta tulee välttämättäkin eteen myös niitä ikäviä asioita, vaikka kuinka toivoisi että voisi olla ja elää aina täysin terveiden eläimien kanssa.Silti niihin ikäviin asioihin, on jotenkin todella vaikea suhtautua, sitä kovin aina odottaa ja toivoo että asiat menisi aina hyvin, loistavasti ja kivasti.
  • Niin kun aiemmin jo Helmikuussa kirjoitin, Oskari sai ystävänpäivänä sydänlääkkeet. Tuo asia tuli itselle aika puskista, niin kun olen jo sanonutkin Oskarin kohdalla melkein viimeisimmäksi olisin odottanut mitään tälläistä.  Olemme nyt pari viikkoa syöttäneet Oskarille sydänlääkkeitä, ja huomanneet niiden tehonneen hyvin, yskää ei ole ollut paljon ja painokin on tasaantunut. Oikeastaan pojan vointi on kokonaisuudessaan palautunut samalle tasolle, kun se on aina ennenkin ollut. Olen tästä valtavan helpottunut, mutten vielä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Meillä on ensi viikon tiistaina kontrolli aika Linnunmäkeen. Tuolle käynnille lähtee myös Ramonen, vaikka pappa on ollutkin hyvässä kunnossa, haluan tarkastuttaa sen kaiken varalle, onhan ikääkin kertymässä toukokuussa jo seitsämän vuotta.

NÄYTTELYT
  • Viime kuussa oli alkuvuoden viimeinen näyttely, ja seuraavan kerran matkaammekin näyttelyihin vasta Toukokuun lopulla. Uskon, että pieni näyttely tauko tekee hyvää, ja toivottavasti keväämmällä on taas uutta puhtia tähän koko näyttely harrastukeen.
  • Valentine Ferret Show meni todella kivasti, ja Ramonen sijoittui luokan II ja toi kotiin toisen veteraani valionsa. Lisää voit lukea tästä.
MUUTA
Operaatio näätä-huone kuntoon on ottanut tuulta purjeisiinsa, ja viime kuussa sain vihdoin ja viimein seinille verkko kehykset ruusukkeille. Meitä instagrammissa seuraavatkin ovatkin jo mahdollisesti huomanneet tämän muutoksen.
Tästäkin on tulossa jossakin kohti lisää omassa kirjoituksessaan, kunhan saan muita kirjoituksia tänne ensin julkaistua.

MENOT
  • Helmikuussa ruoka kulut olivat hieman isommat, sillä tein tilauksen VauhtiRaksulle. Tämä toki tulee näkymään tulevien kuukausien ruokakustannuksissa, sillä tiettyjä juttuja ei tarvitse ostaa nyt taas pieneen hetkeen.
  • Kun huomasimme Oskarin olevan huonommassa kunnossa, olimme varautuneet paljon suurempiin eläinlääkäri kuluihin. Tuo reilu 80e ei siis ollut todellakaan paha, vaan ihan minimalisen pieni siihen mitä kuvittelin laskun olevan.
  • Lipsahdin taas ostelemaan ylimääräisen pedin, jota näin myöhemmin ajateltuna emme olisi tarvinneet. Ylimääräisiä kuluja olivat myös kehykset näätä huoneeseen, jotka meinasin jättää kokonaan tästä meno jutusta pois, sillä ne eivät todellakaan ole "pakollisia menoja". Pitää vain muistaa loppuvuodesta erotella vuoden kuluissa vähän paremmin myös nämä "turhuudet" siitä mitä oikeasti tarvitsimme.

ELÄINLÄÄKÄRI
Oskarin lääkäri sis stronghold koko laumalle & sydänlääkkeet (Linnunmäki)
= 82,76e 
MUUT 
IcePeak peti 5e/Kodinterra
Rimat, naulat, maalit, verkot ruusuke tauluihin 39,10e (Kärkkäinen, Prisma, Puuilo)
Pelletti 22,90e/55litraa (Kärkkäinen)
NäätäHässäkkä näyttely maksu 30e
= 97e 
RUOKA
15kg br palaliha luuton 67,50e (vr)
10kg Kivipiira 24e (vr)
10kg Br sydän 39e (vr)
500g Br rasva 2,35e (vr)
1litra lohiöljy 12e (vr)
6kpl hiiri hopper n.10-12g 6,60e (vr)
9kg Rose kivipiira 18e (vr)
Tehobakt pet Aptus 11,50e (Kärkkäinen)
= 163,38e

2 kommenttia:

  1. Itselläkin on kuluseurannassa oma hömppäosio kaikille ”mutku mä halusin” -tuotteille, joita ilman näädät olisivat pärjänneet täysin mainiosti 😁

    Aika harva tarvikehankinta meilläkään kun on enää oikeasti tarpeen, kun näätiä on ollut useamman vuoden ja paljon on jo ehditty hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekkin on tässä 7.vuoden aikana kertynyt jos jonkinlaista tavaraa mutta aina löytyy kivoja juttuja mitä on nythetipakko saada :D
      Jännä nähdä vuoden lopuksi mitä kaikkea turhaa sitä onkaan ostanut.

      Poista

Hyvällä maulla kirjoitetut risut ja ruusut, sekä kysymykset ovat tervetulleita !